תינוק עם הפרעות אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק עם הפרעות אכילה
    ליאל
    03/10/2007

שלום,
    לבן אחותי מלאו 9 חודשים השבוע. מהיום שנולד הוא "סרבן אוכל", היו לו בעיות ביניקה, הוא מתחת לעקומת הגדילה ומוגדר כתת תזונה.
    לפני הארוחה כאשר הוא רואה את הבקבוק או הכפית בסביבתו הוא כבר משתעל ומשתנק...מנסה להקיא. בזמן הארוחה הוא סוגר חזק את פיו ונאבק עם הכפית או הבקבוק(גם אם אוכל מתוך שינה),
    אחרי כמעט כל כפית שמצליחים להכניס לפיו הוא משתעל ומשתדל להקיא אותה החוצה...ואחרי כמה כפיות הוא מצליח...אין ארוחה שהוא לא מקיא...כל זמן הארוחה מלווה בבכי ומאבקים עם האוכל.
    תופעות נוספות:הוא מזיע הרבה בזמן השינה(כאילו יצא מתוך שלולית) וגם בזמן הארוחה, הוא מאוד חלש בעיקר באזור הצוואר,עדין לא יושב, רק עכשיו התחיל לזחול על 6 (בערך), כל הזמן עם גודש באף ומנוזל (מאז שנולד)ומחרחר, דבר נוסף-מאז שנולד כשאוכל מבקבוק כל מה שאוכל נוזל מהצדדים (ובעצם לא מגיע אליו כמעט כלום),מרייר רוב הזמן,ההתעסקות באוכל איתו היא כל היום...לוקח ברזל ו-AD ....אך עדין לא מעורר אצלו רצון לאכול. רופאת ילדים הציעה להרעיב אותו אבל גם זה לא הגיוני ולא עזר...כי הוא לא רעב אף פעם...אנחנו חסרי אונים...זהו בנה השני של אחותי אחרי בן בן כמעט 3...ההתעסקות עם התינוק לא משאירה לה זמן איכות עם בנה הבכור...בבקשה עזרי לנו במתן עצה: מה לעשות?אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עם הפרעות אכילה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    03/10/2007

הי ליאל,
    לפי התיאורים שלך נשמע שמדובר בתינוק עם טונוס שרירים נמוך, לא הבנתי ממך איך היתה ההתפתחות המוטורית שלו עד כה אולם הבנתי שעדיין לא יושב עצמאית. בדרך כלל איני ממליצה לתת לתינוק שעדיין לא יושב לאכול מוצקים ותינוק שכן יושב אפשר להושיב בכיסא האוכל ולא להאכיל בכפית אלא לשים לפניו ירקות מבושלים רכים ולתת לו לשחק עם זה עד שזה יגיע לפה, בהתחלה אלו לא יהיו ארוחות של ממש אבל עם הזמן זה יהפוך לתחליף לבקבוק.
    בדרך כלל תינוק שיש איתו מאבקים על האוכל לא יאכל. הם מבינים מהר מאוד מה הן נקודות התורפה של ההורים ו"מנצלים" אותם כדי לקבל תשומת לב.
    אני ממליצה מאוד לנסות לעבוד על התפתחות מוטורית וטונוס שרירים, אפילו להפגש עם מדריכ/ה לליווי התפתחותי מאיזור מגוריכם (אנ ימצרפת לינק לאתר שלנו לאיזור המדריכות המומלצות)
    http://first-step.co.il/html/mad.htm
    ובמקביל לנסות לא להיאבק על האוכל, אם הוא לא רוצה לא להכריח, כעבור שעה לנסות שוב. לנסות לתת לו להחזיק את הבקבוק לבד עם הוא מסוגל לכך.
    אני מאמינה שכאשר הוא יהיה מסוגל לשבת לבד והשרירים שלו יתחזקו יהיה לו יותר קל לאכול.
    יש המון תרגילים לחיזוק השרירים והטונוס ולהיפוטוניה ואני ממש ממליצה בחום לפנות לאחת המדריכות שלנו.
    אשמח אם תעדכני אותי
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו