התפתחות זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות זחילה
    עדי
    07/01/2010

שלום,

יש לי תאומים בני 9 חודשים (7 חודשים מתוקן) שנולדו פגים בשבוע 31 .
    אחד מהם זוחל על הגחון די הרבה זמן.עד לפני שבועיים בערך היה עולה המון על 6 מתנדנד קדימה אחורה ומנסה להתקדם בקפיצות.אחרי שהוא שכלל את זחילת הגחון שלו הוא כאילו הפסיק לעמוד על 6 והוא פשוט מתקדם על הגחון (מנסה להתיישב גם).האם זה תקין?האם יש דרך לעודד אותו לנסות לזחול על 6?
    התאום השני לעומת זה התחיל רק רק לפני שבוע להתקדם קדימה גם על הגחון אבל זה עדיין בשלבי פיתוח אצלו(התנועה לא רציפה עדיין).תקין?

תודה מראש,
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    07/01/2010

הי עדי
    תחילה, אני נוטה להתיחס לגילם המתוקן של תינוקות שנולדולפני הזמן וכך גם להתפתחות המוטורית שלהם, לכן אני מודדת את ההתפתחות של ילדייך לפי גיל של 7 חודשים.
    לפי גיל זה, ילדייך נמצאים במקום התפתחותי לא רע. אחד כבר מגלה סימני זחילה רציניים וגם אם חלה רגרסיה בעלייה על 6, הרי זה תקין. ילדך השני התחיל עכשיו להתקדם על הגחון וגם זה תקין.
    כדי לעודד המשך התקדמות על 6 העמידי בפני בנך מכשולים שונים שיצטרך להתרומם על מנת לעבור אותם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו