שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה ושלושה חודשים
    אורלי
    10/01/2010

היי
    בני בן שנה ושלושה חודשים, יש מספר דברים שהוא עדיין לא עושה "לפי הספר" הייתי רוצה לדעת אם זה איחור המצריך אבחון.
    הוא זוחל, גחון על ארבע עומד ומחזיק ברהיטים הולך. לבד עדיין לא. האם זה איחור?
    לגבי שפה הוא עדיין אינו מדבר.. בקושי אומר אמא וגם זה לעיתים וגם לא בצורה ברורה... כמובן מלמל הברות ומוציא קולות כל הזמן... רעש יש...תודה לאל.. אבל מילים עדיין לא.
    לגבי משחקים של מוטוריקה.. לדוגמא משחק הלולאות להוציא בקלות להכניס עדיין לא וכנ"ל לגבי משחקים אחרים להוציא כן להכניס לא... תודה רבה מראש יכול להיות שאני לחוצה מידי אבל רוצה לדעת במידה ויש איחור כיצד לטפל בו
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    11/01/2010

הי אורלי,
    "לפי הספר" ההליכה אמורה להתפתח עד גיל שנה וחצי. יחד עם זאת אצל חלק גדול מהתינוקות שמתקרבים לגבול זה ניתן לראות קושי מסויים אותו אפשר לאבחן מוקדם יותר ולשפר את יכולת התנועה. זה לא אומר שחייבים לרוץ לאבחון, אבל אם יש את הזמן והתקציב אז מומלץ ללמוד תרגילים שישפרו את התנועתיות. מבחינת השפה כבר כן מדובר בעיכוב "לפי הספר". אינני מומחית לשפה ולכן אני ממליצה לפנות לגורם מוסמך אחר כמו אחות טיפת חלב, רופא הילדים או קלינאית תקשורת. מבחינת משחקי ההשחלה, זה בסדר שהוא מוציא בקלות ומתקשה בהחזרה, אבל בהחלט הוא צריך לנסות, להתאמן ולהשתפר גם ביכולת זו.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו