מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ושוב, שכיבה על הבטן...לי7811/01/2010
בני בן שלשה חודשים ושבוע, בחודשש הראשון לחייו שכב מעט על הבטן אך בהמשך בגלל שלא היה ער הרבה ובשינה לא רצינו, לא שכב על הבטן כלל. לפני שלושה שבועות התחלנו לעבוד איתו על שכיבה על הבטן, על פי התרגילים המופיעים כאן בפורום. הוא בהחלט השתפר (בהתחלה התחיל לצרוח כבר אחרי כמה שניות) והיום הוא מרים את הראש והחזה יפה, אבל מחזיק מעמד רק 2-3 דקות מקסימום בכל פעם ואחר כך קורס ומתחיל לבכות, וגם לא מסוגל "לנוח" בשכיבה על הבטן עם הראש על הרצפה. בקיצור, אני חוששת שאין סיכוי להגיע בקצב התקדמות כזה אי פעם לשכיבה מספיק ממושכת על הבטן שתאפשר לו לפתח משם התהפכות, התיישבות זחילה וכו'. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי 78
דבי גרוס דולב11/01/2010הי לי 78
מכיוון שכבר ביצעת את התרגילים שהצענו פה ומכיווןשאינני מכירה את בנך, קשה יהיה להגיד מה בדיוק מקשה על בנך בשכיבה על הבטן וכיצד להמשיך את התרגול. 2-3 דקות אכן לא מספיקות בגיל זה וחשוב לדאוג שתהיה נינוחות גדולה יותר בשכיבה על הבטן. יתכן ויש קושי ספציפי שגורם לזה אבל לא אוכל לדעת אותו ללא היכרות. אני ממליצה לשקול אבחון בו יבדק הקושי ותלמדו תרגילים מועילום לעזור לבנכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)