ישיבה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה...
    דנה
    11/01/2010

בני בן 10 חודשים וחצי, תינוק מקסים מאובחן בעל טונוס שרירים מוגבר
    הוא התהפך בגיל 4 וחצי חודשים התחיל לזחול בגיל 7 חודשים, אין לו בעיה התפתחותית כלשהיא

הסיבה שאני כותבת לכם היא שהוא נעמד על דברים שולחנות, אנשים, לול, מיטה, על קצות האצבעות ולא על כל כף הרגל
    הוא עדיין לא מתיישב, הוא כבר נעמד ואפילו לא מגיע למצב של ישיבה בזמן זחילה

מה אני אמורה לעשות לגבי העמידה על קצות האצבעות?
    ואיך לעודד אותו לשבת?
    אני חייבת לציין שאמרו לי לא להושיב אותו בשום אופן, רק בכסא אוכל
    וכך אני עושה, הוא במצב של ישיבה רק בכסא אוכל
    אודה לכם על תגובתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה...

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    12/01/2010

הי דנה,
    ההנחיה לא להושיב (פרט לאוכל) נובעת מכך שחשוב לתת לילד להשלים את השלב ולא להביאו לשם עם קיצורי דרך. ישנה למידה רבה בתהליך עצמו ובנוסף עצם ההושבה יכולה לעכב את תהליך הלימוד. חלק מהקושי שלו ודאי נובע מטונוס השרירים המוגבר וצריך לעבוד איתו הרבה על הרפייה. הטונוס המוגבר הוא גם גורם אפשרי בנטייה לעמוד על קצות האצבעות (מצב בו שרירי הרגליים האחוריים נמצאים במתח מוגבר). המצב הוא מורכב וקשה לי להתאים תרגילים מרחוק. חשוב לערוך אבחון, לראות אילו קשיים הביא איתו הטונוס המוגבר (אצל כל ילד זה יכול להתבטא אחרת) ולהתאים את התרגילים ואופן העבודה אליו באופן אישי. אני מאוד ממליצה לקבוע פגישת אבחון.
    בינתיים הרבי בעיסויים (במגע עמוק) תוך כדי שאת יוצרת אוירה רגועה ושקטה בחדר על מנת לעזור לו להגיע לנינוחות וכתוצאה להרפות את השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו