נסיגה התפתחותית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה התפתחותית
    אמא מודאגת
    13/01/2010

התאומים שלי בני 7 חודשים נולדו בשבוע 37+3, הם ילדים מקסימים ונוחים מאוד. הבעיה היא שמבחינה מוטורית אני מודאגת מאוד.
    בגיל 4 חודשים החלו להתהפך מגב לבטן אך כעבור כמה שבועות הפסיקו והיום לא מתהפכים, הם מסתובבים לצדדים ומגיעים קרוב מאוד להתהפך אך לא עושים זאת, לא מגב לבטן ולא מבטן לגב. נראה לי מוזר שמשהו שהם ידעו כבר לעשות נעלם והם לא עושים את זה יותר.
    בגיל חמישה חודשים בערך התחילו לדחוף את עצמם בזחילה אחורה והתחילו לעמוד עמידת שש ולנדנד את עצמם קדימה ואחורה וכיום כבר לא עושים זאת.
    אני מאוד מודאגת מהעובדה שהם עשו את הדברים הללו בעבר וכיום כמעט ולא, כמו כן אין התקדמות בדברים חדשים - עדיין לא יושבים או דוחפים את עצמם קדימה.
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה התפתחותית

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    13/01/2010

הי אמא מודאגת
    רגרסיות ועצירות בהתפתחות הן מוכרות ונורמליות. יחד עם זאת, אם שלב התפתחותי מסוים לא נטמע ולא נעשה לאורך זמן, יתכן שקרה במקרה ולכן גם לא המשיך.
    ההתהפכות עדלצד היא ממש בדרך להיפוך מגב לבטן,את יכולה לעזור להם בזה שתחזיקי את הרגל של התינוק לכיוון הרצפה הנגדית כשהברך כפופה ונוגעת ברצפה, דבר זה ילמד אותם לסיים להתהפך.
    יש שאומרים שעצירה בהתפתחות מתרחשת כשהתינוק "עסוק" בשלבים אחרים בהתפתחות.
    אני עוד לא הייתי דואגת, הייתי מחכה עוד כ-3 שבועות ורואה אם יש שינוי. אם יש יהיה אף שינוי עד אז, את מוזמנת לחזור אלי.
    ישיבה מתרחשת רק לאחר עלייה על 6.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו