מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגה התפתחותיתאמא מודאגת13/01/2010
התאומים שלי בני 7 חודשים נולדו בשבוע 37+3, הם ילדים מקסימים ונוחים מאוד. הבעיה היא שמבחינה מוטורית אני מודאגת מאוד.
בגיל 4 חודשים החלו להתהפך מגב לבטן אך כעבור כמה שבועות הפסיקו והיום לא מתהפכים, הם מסתובבים לצדדים ומגיעים קרוב מאוד להתהפך אך לא עושים זאת, לא מגב לבטן ולא מבטן לגב. נראה לי מוזר שמשהו שהם ידעו כבר לעשות נעלם והם לא עושים את זה יותר.
בגיל חמישה חודשים בערך התחילו לדחוף את עצמם בזחילה אחורה והתחילו לעמוד עמידת שש ולנדנד את עצמם קדימה ואחורה וכיום כבר לא עושים זאת.
אני מאוד מודאגת מהעובדה שהם עשו את הדברים הללו בעבר וכיום כמעט ולא, כמו כן אין התקדמות בדברים חדשים - עדיין לא יושבים או דוחפים את עצמם קדימה.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב13/01/2010הי אמא מודאגת
רגרסיות ועצירות בהתפתחות הן מוכרות ונורמליות. יחד עם זאת, אם שלב התפתחותי מסוים לא נטמע ולא נעשה לאורך זמן, יתכן שקרה במקרה ולכן גם לא המשיך.
ההתהפכות עדלצד היא ממש בדרך להיפוך מגב לבטן,את יכולה לעזור להם בזה שתחזיקי את הרגל של התינוק לכיוון הרצפה הנגדית כשהברך כפופה ונוגעת ברצפה, דבר זה ילמד אותם לסיים להתהפך.
יש שאומרים שעצירה בהתפתחות מתרחשת כשהתינוק "עסוק" בשלבים אחרים בהתפתחות.
אני עוד לא הייתי דואגת, הייתי מחכה עוד כ-3 שבועות ורואה אם יש שינוי. אם יש יהיה אף שינוי עד אז, את מוזמנת לחזור אלי.
ישיבה מתרחשת רק לאחר עלייה על 6.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
