בת שלושה חודשים ושבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלושה חודשים ושבוע
    שירה
    18/01/2010

ביתי בת שלושה וחצי חודשים עוד מעט שאני מניחה אותה באוניברסיטה היא מושיטה ידיים שאני מניחה לי חפץ במרכז היא מושיטה יד לאחוז בחפץ ביד אחת יותר מהשניה ואני תמיד מנסה לגרות גם את היד השניה היא עוקבת אחרי לכל מקום בטווח הראיה שלה היא מחייכת שהיא רואה אותי או אחרים מבני המשפחה שהיא על הבטן היא מרימה ראש אחרי 3 דקות מתעייפת עוקבת אחרי צעצועים השאלה שלי לגבי שפה היא השמיעה בעבר קולות כמו ארים אקים וכד' יותר , היום גם אך פחות יש לי ממה לדאוג והאם כל מה שתיארתי נורמלי להתפתחות שלה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שלושה חודשים ושבוע

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

אורנה עטאר
    19/01/2010

סיגל שלום
    את מתארת התפתחות נורמלית. נסי לגרות את היד השנייה ע"י מגע עמוק בה, ע"י מגע של צעצוע בה ולהראות לה ולחכות שהיא תושיט את היד הזו. אני רוצה לראות סימטריה בשימוש בידיים בגיל הזה וחשוב שתעקבי אחרי זה.
    תקפידי לשים אותה כמה שיותר על הבטן בכדי שכל יום תשהה יותר זמן על הבטן ותרים ראש. הייתי רוצה שהיא תרים יותר זמן ראש על הבטן וזה יקרה אם היא תשהה יותר ויותר על הבטן.
    לגבי השמעת קולות - זה עדיין מוקדם לבחון השמעת קולות. סביב גיל 6 חודשים אני רוצה שהיא תתחיל לקשקש. במידה ותהיה מודאגת סביב גיל חצי שנה. אני כאן בשבילך.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשים וחצי

שירה
    19/01/2010

שאלתי למה זה חשוב כל כך הסימטריה ואלו השלכות יש לכך ? יש לציין שחודשיים אחרי לידה ביקרתי בטיפת חלב והרופאה אמרה שצד ימין שלה יותר חזק כלומר מפנה יותר את ראשה לצד ימין וצריך לגרות את צד שמאל ואם תהייה בעיה בהמך נפנה לפיזיוטרפיה האמת בעקבות זה העברתי את הגירויים לצד שמאל ואני משתדלת שהיא תהייה כמה שיותר על הבטן ואני במעקב בטיפת חלב הייתי לפני שבוע וחצי והאחות טוענת שכרגע היא לא רואה צורך בפיזיוטרפיה כלומר לבנתיים יש שיפור ושאני ימשיך לעשות איתה עבודה בבית האם יש לזה קשר כי דווקא היד שהיא תמיד מושיטה זו יד שמאל האם יש קשר ליד האם יש ממה לדאוג האמת שאני באמת משתדלת כמה שיותר לעבוד איתה? האם כדאי לפנות לרופא אורטופד שיבדוק אותה ואם צריך טיפול שיפנה אותי כי אני לא רוצה לבזבז זמן יקר אם צריך טיפול ? כי הרופאה בטיפת חלב ממש בדקה אותה ואילו האחות רק מסתכלת על הרמת הראש יש לציין שהיום היא מפנה יפה את ראשה לשמאל יותר מבעבר אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה וחצי חודשים

שירה
    19/01/2010

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשיים וחצי

שירה
    21/01/2010

עוד שאלה קטנה אני מדברת איתה המון בשפה שלה ארים אקים וכדומה שפת תינוקות ומחכה לתגובה ממנה ואכן היא מפיקה צלילים מסוימים מפיה אך הרבה היא פותחת את הפה כאילו להגיד משהו ולא יוצא צליל זה תקין כלומר היא מוציאה צלילים מפיה אך מעט יש לציין שבשבוע האחרון היא עם אנלציות ומקוררת ולא מרגישה כל כך טוב זה יכול להשפיע ? והאם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

אורנה עטאר
    21/01/2010

סיגל שלום,
    לגבי השמעת הקולות עניתי לך בתגובה הראשונה.

חשוב מאוד שתקפידי על סימטריה בכל ההתנהלות עם בתך ולמה זה חשוב? חוסר סימטריה בגוף לרוב ימשיך איתה הלאה בשלבים ההתפתחותיים הבאים. תלוי בחומרה של הא-סימטריה. במקרה של בתך, במידה ואחות טיפת החלב לא רואה את הא-סימטריה אני חושבת שאת יכולה להירגע.
    מה שחשוב שתקפידי לעשות איתה הכל סימטרי ולראות שהיא עושה הכל סימטרי.
    לדוגמא:
    - להשכיב אןתה על הצדדים ולראות שנוח לה על שני הצדדים.
    - להאכיל אותה בהחזקה פעם ימין ופעם שמאל.
    - לראות באמת שהיא מניעה את הראש על הבטן ועל הגב 180 מעלות בלי קושי לצד מסויים.
    - בעתיד לראות שהיא מתהפכת לשני הצדדים ואין לה העדפה. וכו'.

במידה ותראי העדפה של צד מסויים את מוזמנת לחזור אליי. אז אולי יהיה צורך שמדריכת התפתחות תינוקות תראה אותה ותתן לך תרגילים לעבוד על הא-סימטריה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו