האם לפגות יש השפעה התפתחותית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לפגות יש השפעה התפתחותית?
    רחל
    20/01/2010

הילדה שלי כעת עוד מעט 3 חודשיים. נולדה בסוף שבוע 35 עקב היפרדות שיליה שהתרחשה בשבוע 34. לידה וגינלית תקינה. היא נולדה בריאה במשקל 2662 ללא סכרת הריון. היא ילדה מקסימה, תקשורתית מהרגע הראשון, חייכנית, מדברת המון(גיבריש כמובן), פעילה בערות, עוקבת אחרי חפצים ויוצרת קשר עין. הדבר שמטריד אותי הוא חוסר חיבתה להיות על הבטן ןקושי בהרמת ראש. אני עושה איתה תרגילים ומשכיבה ככל שניתן על הבטן.
    האם העובדה שנולדה בתום החודש השמיני יתכן והיא זקוקה ליותר זמן בענינים אילו?
    כמו כן לבעלי חגורת כתפים חלשה האם זה גנטי?
    תודה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לרחל

אורנה עטאר
    21/01/2010

רחל שלום,
    לפגות השפעה רבה על ההתפתחות. מאוד תלוי באיזה שבוע נולדים, מה עוברים בלידה ובפגיה וכו'. את צריכה לזכור שלבתך "חסר" חודש ברחם והתפתחותה מתאימה לבני חודשיים ולא שלושה חודשים.
    קושי לשכב על הבטן קיים אצל הרבה תינוקות והוא אינו בהכרח קשור לפגות. במידה והקושי הזה ימשך ייתכן ויש צורך לשלול סיבות לקושי כמו טונוס שרירים נמוך וכו'.
    אני אכתוב לך תרגיל לשיפור שכיבה על הבטן, נסי אותו על בסיס יום יומי כל פעם לפני שאת משכיבה על הבטן. תעדכני אותי עןד שבועיים שלושה האם המצב השתפר.
    תרגיל (סליחה שהוא בלשון זכר):
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו