מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשים - מס' שאלותליאורה02/02/2010
שלום רב
יש לי מס' שאלות בנוגע לבני בן ה 9.5 חודשים. הוא זוחל יפה על 6 ובימים האחרונים גם נעמד. שאלותיי הן:
1. הוא עדיין לא יושב (לעיתים רחוקות הוא במצב של הזזת הישבן לכיוון ישיבה אך לא משלים את המהלך). האם זה "בסדר" שהוא עדיין לא יושב? האם אפשר להושיב אותו על השטיח/בכסא אוכל/בטבעת אמבטיה לפרקי זמן לא ארוכים?
2. בשלב זה הוא נעמד כאשר הוא מושך את עצמו כלפי מעלה ונעמד ישר על שתי הרגליים. הוא לא מקפל רגל, נעמד עליה ואז משתף את הרגל השנייה כמו שעשה בני הבכור. שוב - האם תקין?
3. רציתי לדעת לגבי כמויות האוכל עבורו. הוא יונק + אוכל כמעט הכול. שמתי לב שהוא מעדיף אוכל של "גדולים" מאשר מחיות שונות. שאלתי היא לגבי הכמות של כל ארוחה - כמה כפיות זה בסדר??? לעיתים הוא מסתפק בכמה כפיות בודדות ולא רוצה יותר (מרק ירקות, גבינה עם ביצה וכו') וזה נראה לי לא מספיק. מהצד השני אני מניחה שגודל הקיבה שלו הוא כגודל קלמנטינה למשל (האם נכון?) והגיוני שהוא יתמלא יותר מהר מילד גדול יותר. הבעיה היא שנראה לי שבגלל שהוא לא אוכל הרבה במשך היום הוא קם בלילה מספר פעמים לינוק וזה מתיש!
4. שאלתי האחרונה והחשובה מכולן - עד מתי הוא אמור לאכול במשך הלילה???? האם אפשר כבר עתה לעשות לו גמילה מאוכל בלילה ושיסתפק במים/מוצץ אפילו אם הוא רעב???????
תודה רבה מראש וסליחה על מבול השאלות.
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאורה
דבי גרוס דולב02/02/2010הי ליאורה
1. באופן כללי,רצוי שההתפתחות המוטורית של התינוק תתרחש לפי שלבים ושלא יהיה דילוג על שלב.ז"א שתינוק צריך תחילה להתישב ורק לאחר מכן להיעמד. את מתארת נסיונות התישבות ואולי בנך כבר בדרך לשם ורק מיהר מעט קדימה. אבל מצד שני יכול גם להיות שיש מעט זקיפות בגב שלו שגורמת לההיעמדות אך מקשה על התישבות וגם על היעמדות כפי שתיארת. לא אוכל לדעת בוודאות את סיבת הדילוג ללא היכרות. בשל כל ה"נל רצוי להמעיט בהושבה.
2.הסיבה להיעמדות כפי שתיארת יכולה להיות קשורה לחוסר בשלות של המערכת המוטורית לעמידה או לאותה זקיפה שהזכרתי קודם לכן או פשוט שלב קודם להיעמדות מאורגנת.
3. קשה להגיד כמה כפיות זה בסדר באופן מדויק. אני באופן אישי, ממליצה "לזרום" עם התינוק ולהאכיל במוצקים לפי רצון הילד ולא להאכיל כנגד רצונו.כשיהיה מוכן לאכול יותר, יאכל יותר.
ההתעוררויות התכופות להנקה הן נחלתם של תינוקות יונקים רבים שמתעוררים לצורך יניקה לא רק כשהם רעבים אלא כשהם רוצים את הקירבה שמעניקה היניקה..
4. כמו שציינתי קודם, הנקה בלילה היא צורך ריגשי ולא רק פיזי לכן ההחלטה האם לגמול מיניקתלילה היא אינדיוידואלית ותלויה בתפיסת עולמך שכן הגמילה היא קשה וכרוכה בבכי ותסכול.
וסיפורי האישי- גם לי יש תינוק קרוב לגיל זה שמתעורר פעמים רבותב לילה לינוק ואנ ימניקה בכל פעם כזו מתוך ידיעה שזה מה שהוא זקוק לא כרגע ומתוך ידיעה שזה חלק ממחיר ההנקה,...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!
ליאורה03/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)