מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלות - ילדתי בת 9 חודשיםאור*03/02/2010
החלה לעמוד לפני שבועיים.
היא מתיישבת לבד וזוחלת מאוד יפה, ההתפתחות שלה היתה מאוד מאוד יפה.
משחקת במהלך היום כשהיא על המזרן... הבעייה שהיא מהר מאוד מתייאשת מהצעצועים שאני קונה לה.
היא לא מוצאת עניין בשום צעצוע. קניתי לפני שבוע טלפון עם לחצנים - מספרים, כל לחיצה משמיעה קול ואת הסיפרה וגם הלו/ביי ביי/צלצול.
וגם קניתי מן כוכב כזה שיש עליו הפעלות - לסובב/ לגלגל/ וללחוץ ואז זה משמיע מוסיקה ואורות.
כל הצעצועים האלה ועוד כל מיני לא מעניינים אותה... היא מחפשת רק לעמוד ליד השולחן ולנגוע בשלטים של הטלויזיה או לגעת במקלות הכביסה שיש בסלון...או לגרד את הפה בכל מיני חפצים.
מה לקנות? במה לעניין אותה? מה מומלץ בגיל הזה לקנות? בגיל כזה מומלץ להקריא סיפור קצר ו/או תמונות... אני רוצה כן לפתח אותה.
לעניין השני-
כאשר היא עומדת אז אני שמה לב שהיא עומדת על קצות האצבעות ורק אחרי מספר שניות היא מתייצבת. למה זה קורה? היא עדיין לא רגילה למגע של הריצפה? וגם כאשר היא עומדת אז הרגליים לא חזקות רופפות מעט ולאחר מכן זה מתייצב. למה זה קורה? יש מה לדאוג? או שזו התחלה של עמידה והתייצבות של הרגליים (היא נעמדת במיטה, ליד שולחן, ליד כיסא וכו').
לעניין השלישי-
כאשר אני קוראת לה היא מגיבה לשמה כאשר מדברים איתה היא גם מקשיבה... היא אומרת אבא בא ואמא מה... אבל היא לא מסכימה לשתף פעולה בלשים ידיים למעלה/למחוא כפיים , אבל היא מקשיבה ומסתכלת כאשר אני שרה לה ומזיזה את הידיים. היא מאוד אוהבת לשחק בקוקו איתי ביחד.
מתי אפשר לצפות לתגובה ממנה ולמילוי הוראות, כאשר אני מרימה לה את הידיים היא פשוט לא רוצה, היא מעדיפה רק להסתכל על הצד השני. האם זה תקין? מתי מתחילים להצביע?
היא רק עושה קצת ביי ביי כאשר ידה למטה ולא למעלה.
אני מראה לה שעון ואור כל הזמן ואיברי גוף... אני חושבת שהיא מפנימה, היא מסתכלת כאשר אני שואלת אותה איפא אור ואיפא שעון.
אני מתנצלת על האורך!
אודה לייעוץ ולתשובה.
לילה טוב
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
דבי גרוס דולב04/02/2010הי אור
לא לקנות עוד,להיפך, להרגיל את התינוקת להתעניין במעט שיש ולא להרגיל להחלפת צעצועים מהירה. הצפה חושית אצל תינוק עושה את העבודה ההפוכה וגורמת לתינוק לאבד עניין מהר. יש להציע לילדה בכל פעם שני צעצועים ולהחליפם מידי פעם. זה בסדר גם לרצות לשחק באטבי כביסה ובאביזרים הנמצאים בבית. מה שאינך רוצה שתיגע,הרחיקי מהישג ידה.את יכולה לשים לה על השולחןחפצים שונים שאינם צעצועים ושאינם מסוכניםכגון בקבוק מים מינרלים קטן,כף עץ וכו וכך תקבל הילדה את מבוקשה ותשחקבחפצים ששייכים לגדולים.
את יכולהגם להקריא סיפור אבל לקחת בחשבון שבגיל זה אי אפשר לצפות מתינוק שיהיה קשוב במידה שאת רוצה.
תחילת העמידה מלווה בעמידה על קצות האצבעות וזה בסדר,לוקח לתינוק זמן לייצב א תעצמו.
זה גם בסדר שביתך לא משתפת פעולה בכל ההוראות הניתנות לה, תני לה זמן ואל תכניסי לחץ וציפיות מוגזמות, לכל תינוק יש את קצב ההתפתחות שלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)