מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מתיישבתורד04/02/2010
ביתי בת 11 חודשים
תקופת זחילת הגחון הייתה קצרה ישר עברה לשש
היא נעמדת ומסתובבת סביב חפצים עוברת משולחן לכיסה כמעט ללא אחיזה
אך היא לא מתיישבת
(אלא חצי ישיבה חצי עמידה רגל אחת קדימה מכופפת )
אני לא מושיבה אותה רק לפרקי זמן קצרים
וגם אז היא או ממהרת לאחוז במשהו או נשענת או ישר חוזרת לזחילה
מה עושים ? מה בודקים
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לורד
אורנה עטאר05/02/2010ורד שלום,
האם היא לא מתיישבת גם מזחילה?
איך היא יורדת מעמידה?
מאחר ובגילה זה נחשב עיכוב אני ממליצה לך לעבור אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לזהות את הסיבה לכך שהיא לא מתיישבת.
את יכולה בנתיים לתרגל איתה הושבה על כדור פיזיו. תושיבי אותה ותתני לא תנועה של הקפצות ותראי איך היא מגיבה לכך (האם היא פותחת פיסוק רחב, מצב כפות הידיים). לאחר מכן העבירי אותה לישיבת שיכול (רגל מכופפת אחורה ורגל מכופפת קדימה) על הכדור ותני לה תנועה ותראי האם היא יכולה לאזן את עצמה לבד או נשענת עלייך (אני מאימינה שלא תוכל לאזן את עצמה לבד).
בנוסף - כשהיא על 6 הניעי לה את האגן אחורנית והצידה שתגיע לישיבת שיכול ותראי אם היא צריכה להישען עם הידיים או לא.
יש סיבות רבות לתינוק שלא מתיישב בגילה ואני כאן זורקת כמה נקודות אך יש צורך באבחון מדוייק יותר ורצוי שתשקלי זאת.
תעדכני אותי.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)