התאומים שלי מתפתחים שונה לגמרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאומים שלי מתפתחים שונה לגמרי
    Oba
    08/02/2010

אני די לחוצה מכך שהוא לא מתהפך וזוחל זחילת גחון כבר די הרבה זמן, ואילו היא מתהפכת חופשי וזוחלת ממש יפה. הם בני 8 חודשים. כל פעם שמשכיבים אותו על הגב הוא מתחיל לבכות, עד שהופכים אותו... מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    08/02/2010

הי Oba,
    רבות נאמר על כך שגם בין תאומים יכולים להיות הבדלים גדולים מאוד בהתפתחות וזה בסדר כל עוד כל אחד נמצא במקום נכון מבחינת מה שמקובל באופן כללי אצל כל התינוקות. שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל חצי שנה. כמובן אם התאומים נולדו לפני הזמן, יש להוסף לכך את זמן ההריון החסר ולפי זה ניתן לאמוד את מידת העיכוב. אני מניחה שאצל הבן אכן יש עיכוב כלשהו (לא ציינת שבוע לידה אז אינני יודעת מה מידתו) ובנוסף הקושי שלו לשהות על הבטן מעיד על קושי תנועתי שבגיל זה הוא כבר משמעותי מאוד וכדאי לטפל בו בהקדם כיוון שללא שכיבה על הבטן שלבי ההתפתחות הבאים לא יכולים להתקיים בצורה טובה.
    אני מאוד ממליצה על פגישת אבחון והתאמת תרגילים בביתכם על מנת למקד את הבעיה לקדמו בתחום המוטורי.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו