תינוקת בת 3.5 חודשים עם רפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 3.5 חודשים עם רפלוקס
    מיטל
    18/02/2010

הקטנה שלי בת 3.5 חודשים, סובלת מרפלוקס ונמצאת במעקב רפואי בעניין. אין אפשרות כלל להשכיבה על הגב, אלא בזוית של לפחות 15 מעלות וזאת ע"מ להמנע מהתקף. ברב שעות היום היא נמצאת בטרמפולינה ו/או על הבטן לפרקי זמן קצרים בלבד (עד 10 דק' כל פעם) מכיוון שהיא מתעייפת נורא, ולפחות שעה אחרי הארוחה.
    היא טרם מתהפכת, ובשכיבה בזווית מאד מנסה להרים את הראש כלפי מעלה, מאמצת מאד את שרירי הבטן.
    לשאלתי, כיצדד אני יכולה לעודד אותה להתהפך תוך כדי שאני מפידה על זוית גל מנת להמנע מהתקף?
    שנית, האם הטרמפולינה עשוייה לשבש/לעכב התפתחות, או חמור מכך לגרום לבעיה כלשהי בטונוס שרירים?
    תודה, מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת ארבע וחצי חודשיים לא מתהפכת

לירון
    18/02/2010

שלום
    ביתי בת הארבע וחצי חודשים , תינוקת מקסימה חייכנית ונבונה.
    איננה מתהפכת כלל לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן.
    יש לציין שרק בחודש האחרון אני מקפידה לשים אותה על הבטן כי בהתחלה לא היה לי מודעות בעניין.
    א. האם זה בסדר מבחינת הגיל ?
    ב. האם בגלל שלא הקפדתי יש עם זה עיכוב?
    תודה טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי טל
    טווח גיל ההתהפכויות הוא בין 4-6חודשים,כך שביתך אינה בעיכוב. חשוב להקפיד ולהמשיך להשכיב על הבטן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    20/02/2010

הי מיטל
    קודם כל הבריאות.אם ביתך צריכה לשהות בזוית מוטה לאחר האכילה, חשוב לעשות זאת. אבל יחד עם זאת חשוב גם להחזיר לשכיבה של 180 מעלות כשאפשר. שהייה מרובה בזוית מוטה כמו בטרמפולינה יכולה לגרום לשיבושים שכן היא מעודדת התרוממות דרך שרירי הבטן וגורמת למתח בשרירים. אני לא הייתי משקיעה מחשבה כרגע בהתהפכויות אלא בהגדלת הזמן של השהייה בשכיבה על הבטן (במסגרת הניתן כמובן).
    ההתעייפות על הבטן מצביעה על קושי,ומכיוון שההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן,חשוב מאוד לתרגל זאת. אין אפשרות לעודד התהפכות ממקום של שכיבה בזווית.
    בכל המקרים של רפלוקס שאני מכירה, ההקפדה על זווית היא לאחר האכילה, אני מקווה שגם אצלכם כך הדבר ושהדגש יהיה על שכיבה עלהבטן כשאפשר ומתוך כך לחשוב על ההתהפכויות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו