מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת תולעתעדי20/02/2010
שלום,
בני בן 9.5 חודשים. לא זחל גחון, לאחרונה (2-3 שבועות) החל בזחילת שש אבל לא עושה אלכסונים - הוא מקרב את הברכיים אל החזה ואז מותח את הגוף קדימה ו"מפיל" את החזה והידיים לרצפה. נראה שצורת הזחילה הזו כבר די מבוססת, ואני מודאגת שהוא לא זוחל זחילת שש מלאה ונכונה. אילו תרגילים עליי לעשות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר21/02/2010עדי שלום,
את מתארת כאן שיבוש בזחילת 6 של בנך. אני מציעה לנסות כשבוע את התרגילים שאני אתן לך על בסיס יום יומי. במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבדך, תשקלי לקחת אותו לאבחון בכדי שמדריכה להתפתחות תינוקות תזהה את הסיבה לאי רכישת הצלבות ותעבוד איתכם באופן פרטני ומדוייק יותר.
1. כשהוא על הגב הצליבי יד ורגל נגדית, את יכולה לשלב משחק של "טוק טוק טוק", אחזי יד ורגל נגדית והניעי אותם לכיון היד הפנויה עד הצד וחזרה, עשי זאת גם ליד והרגל הנגדיות.
2. כשהוא על 6 הציעי לו גירוי כל פעם ליד אחרת, ניתן ע"י בועת סבון לעודד אותו לעזוב כל פעם יד אחת וליישר אותה קדימה לאחיזת הגירוי.
תעדכני אותי,
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילת "תולעת"
תמרית06/04/2010שלום,
אצל בני בעיה דומה.
הוא בן 7.5 חודשים, התהפך מהגב לבטן בגיל 3 חודשים, וזוחל "תולעת" מגיל 5 חודשים.
צד ימין יותר דומיננטי אצלו ואני רואה שהוא משתמש בו באופן פעיל יותר.
פיתח לעצמו זחילה שבה הוא עומד על 6, מקרב את הרגליים אחת אחרי השניה לכיוון הבטן, ואז מפיל את הגוף והידיים קדימה. אין הצלבה או הפרדה של יד-יד.
ניסיתי לגרום לו להרים כל יד בנפרד תוך עמידה על 6 אולם הוא עושה זאת רק כשנשען על שמאל ומרים את ימין. לא מצליח לעשות הפוך.
בחודש האחרון הוא התחיל להיעמד כשנשען על חפצים ואף לנוע כך תוך כדי הליכה (נשען על הספה והולך לאורכה).
אני מודאגת מכך שהוא לא מפתח זחילה רגילה וחוששת מכך שזה ישפיע על ההתפתחות העתידית שלו. כמו כן הוא אינו יושב עדיין.
אשמח מאד לעזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתמרית
אורנה עטאר07/04/2010תמרית שלום,
אני רוצה להתייחס לכמה דברים. את מתארת כאן איזו א-סימטריה כאשר צד ימין דומננטי יותר. בנוסף זחילה ללא שימוש בהצלבות והליכה מאוד מוקדמת.
קודם אני ממליצה להרחיק ככל שניתן כל אפשרות להיעמד וללכת באמצעות חפצים בגילו ולעודד יותר את הזחילה. מערכת שהלד והשרירים שלו עדיין לא מוכנה לשלב הזה ובצורה שלא תיראה לו כ"משהו שאסור לעשות" נסי להוריד אותו לרצפה ולא לתת לו אפשרויות כמו ידיים, להעמיד אותו, בימבות וכאלו שמעודדות הליכה לא עצמאית.
לגבי השימוש בצד ימני יותר. האם הוא שוהה על הגחון? במידה וכן, את יכולה להציע לו בועת סבון כל פעם ליד אחרת ולראות שהוא מעביר משקל ליד השנייה ומושיט כל פעם יד אחרת. חשוב גם לראות שהוא יודע ליישר את היד ולהושיט אותה רחוק (למתוח אותה). את יכולה להמשיך ולתרגל את זה גם על 6 ולגרות את היד השנייה לעיתים עם בועת סבון שמתפוצצת לו על היד ואח"כ להציג עוד אחת ולחכות להושטה.
בנוסף נסי את תרגיל ההצלבות שנתתי לעדי על הגב.
התרגול צריך להיות יום יומי בכדי שנראה שינוי.
התרגולים שאני נותנת לך כאן הם ללא זיהוי/אבחון של מקור הקושי ולכן אני ממליצה לנסות תקופה מסויימת לבד ואם את רואה שאת לא מגיעה לתוצאות לשקול לראות מדריכה להתפתחות תינוקות.
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון
תמרית11/04/2010היי, תודה על התגובה המהירה.
רציתי לעדכן בשמחה שבני החל לזחול זחילה רגילה ונהדרת!
אחרי יומיים של תרגילים הוא הבין את העניין וגילה שהזחילה שאני "מציעה" לו היא אכן יותר נוחה, ואימץ אותה בחום.... :-)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי, אנ שמחה!
אורנה עטאר12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)