כמה שאלות לגבי בתי-בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי בתי-בת חצי שנה
    מיכלוש
    21/02/2010

שלום,

בתי בת חצי שנה [נולדה 15.8] והתנהגותה מדאיגה אותי.
    מבחינה מוטורית: היא מאוד מאוד פאסיבית. בשכיבה על הגב: לא מנסה להגיע לצעצועים שנמצאים רחוק ממנה, לא שולחת ידיים רחוק, לא זזה ציר. לא מתגלגלת לצדדים [כמובן שאני לא חולמת על התהפכות] נשארת בדיוק בתנוחה שבה הנחנתי אותה.
    מבחינה שפתית: היא אינה אומרת עיצורים אלא רק תנועות, קול הדומה להמיית יונים.
    בנוסף-הדיבור שלה אפעם לא מכוון כלפי אנשים אלא תמיד כלפי צעצועים או אל האוויר. כשאני מדברת איתה היא מקשיבה ומחייכת אבל מהר מאוד מאבדת קשר עין ומבטה תוהה בסביבה. כשהיא 'עונה' היא עונה תוך כדי הסתכלות למעלה. התנהגות זאת אינה מאפשרת לי ליצור איתה אינטראקציות חברתיות ארוכות. אני כל הזמן מרגישה שאני צריכה 'להלחם' על תשומת ליבה וקשר עין איתה. זה מאוד מתסכל אותי.
    בנוסף-היא לא ממש יודעת איך לשחק עם צעצועים. היא אינה חוקרת אותם, לא מנופפת אותם, לא משמיעה איתם רעשים. הדבר היחיד שהיא עושה זה מכניסה אותם לפה. אני יודעת שהיא אמורה לעשות זאת כחלק מהשלב האוראלי אך האם זהו הדבר היחיד שהיא אמורה לעשות עם צעצועים?

האם כל התופעות הנ"ל קשורות זו לזו? מה מהן צריכה להדאיג אותי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    21/02/2010

הי מיכל,
    מהתיאור שלך כאן קשה לדעת אם יש קשר בין התופעות ואם זה אמור להדאיג. אותי מדאיג קשר העין וכל הנושא התקשורתי. מה אמרו בטיפת חלב? אצל רופא ילדים? האם התייעץ איתם לגבי ההתפתחות שלה?
    זה בסדר שהיא אוחזת צעצועים ומכניסה לפה.
    האם היא שוהה על הבטן? אוהבת לשהות על הבטן?
    בגילה אני גם הייתי רוצה לראות לפחות התהפכות אחת מבין השתיים (בטן גב, גב בטן).
    אני חושבת שבמקרה כזה שיש כמה דברים שמדאיגים אותך אין כמו מראה עיניים של מישהו מקצועי שיראה אם מדובר במשהו שדורש התייחסות.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו