בן שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודש
    דבורי
    24/02/2010

שלום רב
    בני בן שנה וחודש.
    רציתי לדעת באילו צורות לימוד או משחקים ניתן ללמד אותו צבעים, צורות, קולות של חיות וכו'
    רק להראות לו ולומר את הצורה/צבע/איבר?

בנוסף, אנחנו בארה"ב כרגע. אני מדברת איתו עברית בלבד ובעלי אנגלית (גם צפייה בטלווזיה וכל השפה שהוא שומע מסביב היא באנגלית)
    והוא אומר רק אמא ואבי (שנראה לי מכוונת לאבא)

הוא מברבר הרבה אך לא מילים ברורות, למרות שכל דבר שאני מביאה לו או משחקת איתו אני אומרת את השם בקול ברור...

האם תקין?

תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• שנה פלוס

שירי קאשי
    24/02/2010

הי,
    ראשית חשוב לציין כי הפורום אינו עוסק בהתפתחות השפה ואינני מומחית לתחום. מנסיוני עם תינוקות רבים, ההתפתחות שתארת היא תקינה לחלוטין לגיל זה. במקרים רבים, כשיש שתי שפות המדוברות עם הילד, צפוי עיכוב כלשהו בהתפתחות השפה, כך שגם אם בהמשך יתפתח עיכוב מסויים זה בסדר. כרגע הוא אינו שונה מהטווח המקובל לבני גילו. הלימוד נעשה על ידי הדגמה. הילד שומע ורואה ולבסוף עושה את הקישור. בגילו יותר חשוב לראות שהוא מבין הוראות פשוטות, שמות של מספר חפצים. הדיבור עצמו יכול להתפתח הרבה יותר לאט. כמובן שבמידה ואת מעוניינת ביעוץ מעמיק יותר אני ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו