מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מציצת אצבעסיון24/02/2010
שלום,
בתי בת השלושה חודשים גילתה לפני כשבועיים את האצבעות שלה....
תחילה, היא מצצה כמעט את כל האגרוף שלה, ולאט- לאט החלה בבידול האגודל ומציצתו בלבד, בשתי הידיים שלה. התבוננתי בה תוך כדי מעשה, ולפעמים היא ממש מתעצבנת על האצבע, ומנסה להכניס כמעט את כל היד. עד עכשיו לקחה מוצץ יפה מאד.
אחות טיפת חלב אמרה לי להוציא לה את האצבע בכל פעם שהיא מכניסה, ולשים לה במקום מוצץ. ניסיתי, היא פולטת את המוצץ ומכניסה את אצבעותיה. בלילה, אני שומעת אותה מוצצת אצבע, אך זה לא מרגיע אותה, עד שהיא מקבלת מוצץ ותופסת אותו (לפעמים רק אחרי שעה).
שאלתי היא- האם למנוע ממנה למצוץ אצבע, ולנסות להתעקש על המוצץ, או לתת לה לחקור ולגלות לבד? האם מדובר בשלב שעובר, או שאני מסתכנת פה בהתמכרות כרונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מוצץ ולא אצבע??
אמאלה24/02/2010אני פשוט בשוק שזה מה שאחות טיפת חלב אמרה לך! הבן שלי לא לקח מוצץ מעולם וגם הוא הכניס הרבה פעמים אצבעות לפה וגם אצבע, אך ממש לא כל הזמן ואחרי התלהבות קצרה הפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשיר-
סיון24/02/2010באיזה גיל בנך התחיל והפסיק לקחת אצבע? האם הפסיק לבדו? אחות טיפת החלב אמרה לי בפירוש להוציא לה את האצבע ולשים לה מוצץ במקום, מהסיבה שאחרי זה יהיה קשה לגמול אותה מהאצבע, יותר קשה מאשר גמילה ממוצץ... לא ממש הבנתי את זה, נראה לי חלק מהתפתחות טבעית של תינוק, ולכן העליתי את השאלה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע
רות24/02/2010היתה לו תקופה קצרה שהיה מכניס אצבע לפה, אבל זה אף פעם לא היה הרגל או שהיה תלוי בזה בשביל לישון. כל הזמן הכניס ידיים לפה ולפעמים גם האצבע.
אני מכירה את האסכולה שאומרת ש"מוצץ קל יותר לגמול מאצבע" ואפשר להסכים ולא להסכים אבל להוציא את האצבע ולדחוף מוצץ??
עם כל הכבוד לטיפת חלב (והבאמת, באמת יש כבוד) אל תסכימי עם דברים שבאינטואיציה לא נשמעים לך טוב. את האמא ואת יודעת הכי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשיר-
סיון24/02/2010באיזה גיל בנך התחיל והפסיק לקחת אצבע? האם הפסיק לבדו? אחות טיפת החלב אמרה לי בפירוש להוציא לה את האצבע ולשים לה מוצץ במקום, מהסיבה שאחרי זה יהיה קשה לגמול אותה מהאצבע, יותר קשה מאשר גמילה ממוצץ... לא ממש הבנתי את זה, נראה לי חלק מהתפתחות טבעית של תינוק, ולכן העליתי את השאלה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להגיב
לילי02/03/2010הייתי חייבת להגיב בני לא לקח מוצץ ומכניס את האצבעות וגם מתעצבן לפעמים זה הטבע יש לו אצבעוצ והוא מגלה אותם עדיף על מוצץ שצריך לחפש אותו ואחר כך לגמול את הילד ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע
דבי גרוס דולב27/02/2010הי אמא טרייה ושאר המשתתפות בדיון
לדעתי האישית והמקצועית לא ניתן ולא מומלץ להוציא לתינוק שמוצץ אצבע את האצבע מהפה.
מדובר בתינוק שמצא את דרכו שלו להרגיע את עצמו והוא גם המחליט מתי. וכשתינוק בגיל כה צעיר מוצא את הדרך להרגעה עצמית,לי זה נראה מעט אכזרי למנוע זאת ממנו ולו גם במחיר של קושי עתידי בגמילה. בנוסף, לא הכרתי כמעט תינוקות שהוריהם הצליחו להנע אותם ממציצת אצבע,
הרצון והצורך להרגעה עצמית הם כה גדולים שהתינוק ימצא זמן ומקום לעשות זאת בכל מקרה.
אז נכון שלעיתים הגמילה מעט קשה אבל זה לא עומד כנגד הצורך להרגעה עצמית.
אני ממש לא מסכימה עם עצתה של אחות טיפת חלב שממליצה להוציא לתינוקת את האצבע מהפה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)