מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודשיםרחל24/02/2010
שלום
בני בן 11 חודשים עם התפתחות תקינה עד עכשיו,מתהפך לשני צדדים מהבטן ומהגב מגיל 5 חודשים,דילג על זחילת גחון וזוחל על שש מ7חודשים,מתישב בעצמו מ8חודשים ונעמד בעזרת חפץ מגיל 8.5 חודשים.הולך סביב חפצים מגיל 10.5 חודשים.יושב כל סוגי הישיבה חוץ מw,השאלה שלי לגבי מוטוריקה עדינה ושפה. הוא לוקח מאוד יפה עם אצבע ואגודל דברים קטנים(פינצטה) מוחה לעצמו כפיים. כשאנו אומרים לו למחות כפיים הוא לא עושה בכלל,לא מצביע ולא עושה ביי ביי.אנחנו מנסים כל הזמן להראות את זה ולעניין אותו בלהשחיל טבעות או גופים לחורים וזה לא מעניין אותו בכלל, למרות כל ההתלהבות שאנחנו מראים.בבית אנחנו דוברים שני שפות,בעלי רק עברית איתו ואני משתדלת לדבר איתו מאז שהוא נולד רק ברוסית.הוא לא במעון ונמצא כמה ימים שלמים איתי ושאר עם סבתא דוברת עברית.הוא לא אומר שום דבר שדומה למילה כלשהי חוץ מסתם קולות.אמרו לי שהוא ידבר מאוחר יותר בגלל שאין שפה אחידה.השאלה מה אפשר עוד לעשות על מנת לשפר את המוטוריקה העדינה שלו(השחלת טבעות,ביי ביי, הצבעה) ומתי כן אני צריכה להתחיל לדאוג לגבי שפה ואלמנטים הנ"ל שהו לא מבצע.
נ.ב הוא יכול לשחק לבד ולשבת על משחק אחד די הרבה זמן.סקרן ושקט יחסית.
אני פשוט לא יודעת מה לעשות עוד כדי לעניין אותו בזה.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
אורנה עטאר24/02/2010רחל שלום,
לגבי רכישת שפה - אינני מומחית בתחום זה. ידוע כי תינוק הנחשף ליותר משפה אחת מפתח שפה יותר מאוחר אך אל תשכחי את היתרונות בחשיפה לשתי שפות. מניסיוני אין עדיין מה לדאוג בתחום זה. את מוזמנת גם לשאול בפורום בו עונה קלינאית תקשורת.
לגבי מוטוריקה עדינה - הוא נמצא במקום טוב לגילו. המשיכי לעניין אותו במשחקים האלו ותראי שהוא יילך וישכלל את היכולות שלו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)
