מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב בהתפתחות???ליאת24/02/2010
היי ילדי בן 8 וחצי חודשים ועדיין אינו זוחל בשום צורה שהיא. מגיל שישה וחצי חודשים החל להתהפך מהבטן לגב אך עדיין לא מתהפך מגב לבטן, הוא תופס את רגליו וזז מצד לצד מתהפך טיפה נשען על שתי זרועותיו וחוזר לגב . משחק יפה על הבטן , מחזיק צעצועים מכניס לפה, שולח ידיים לצעצועים, מעביר צעצוע מיד ליד, מסתובב ציר על הגב והבטן, תופס שני צעצועים ומפגיש בינהם. לאחרונה מכניס את כפות רגליו לפה.ביומיום ישן טוב אוכל טובממלמל "אבא", "אמא", "אתה", "זה"... מתיישב לזמן קצר, מתכופף לקחת צעצועים לעיתים חוזר לבד לישיבה ולעיתים נזקק לעזרה. נראה לי שנתקל בקשיים כי לאחרונה היה חולה מספר פעמים, מושיט את ידיו לצדדים בין לבין ורגליו לרוב מנותקות מהרצפה ואולי קצת עצלנוני...שבוע הבא יש לנו פגישה עם פיזיוטרפיסטית לאיבחון..מה לדעתכם בעייתו? מה הייתם ממליצים לי לעשות עד לפגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר24/02/2010ליאת שלום,
איך הוא מגיע לישיבה? האם דרך שכיבה על הבטן? תארי לי.
האם יכול לשהות הרבה זמן על הבטן?
אנו רוצים שתינוק יתחיל לזחול בין 6-9 חודשים ולכן הוא אינו בעיכוב. אני כן הייתי רוצה שהוא כבר יתהפך לכל הכיוונים בגילו.
הייתי ממליצה לך תרגיל להתהפכות גב-בטן ותרגיל לדחיפה עם כפות הרגליים וזאת כי את מציינת שהם רוב הזמן באויר בשכיבה על הגב (ואיפה הם בשכיבה על הבטן?).
1. להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.
2. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים
ליאת25/02/2010הרגלים קצת באוויר כשהוא על הבטן. הוא מתיישב כשאני מושיבה אותו הוא לא מתיישב בעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לליאת
אורנה עטאר26/02/2010ליאת שלום,
רצוי לא להושיב אותו אם הוא לא הגיע לכך בעצמו, הושבה לרוב מקבעת וגורמת לכך שהוא לא מממש את שלבי ההתפתחות.
תרגלי את התרגילים שכתבתי לך ותהיה איתי בקשר עוד כשבועיים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)