בן חמישה וחצי חודשים- מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמישה וחצי חודשים- מספר שאלות
    מיכל
    17/03/2010

שלום, בשבועיים האחרונים ישנם מספר בעיות שהעוררו ואנני יודעת כבר אם יש קשר בין הדברים או לא.
    הבן שלי מכניסים המון את האגרופים לפה, אבל כשמדובר בצעצוע חדש הוא בדרך כלל מעדיף לא להכניסו לפה, ולא לטעום אותו... מידי פעם הוא כן מכניס צעצועים לפה אבל בעקרון ממש מפחד ונראה שיש לו איזה עניין עם הפה.
    זה בא לידי ביטוי גם בתחום האוכל, ירדה לי הכמות אוכל- הוא היה עד עכשיו על הנקה בלבד, ואני מנסה להעבירו למזון טחון, כל עוד אני נותנת לו את האוכל עם האצבע הוא בדרך כלל יתנפל עליו בשקיקה(אם הוא רעב) או שאני צריכה להלחם איתו, אבל דרך הכפית הוא לא מוכן בשום אופן.
    הוא לא מוכן להכניס לפה גם בקבוק!
    אני כבר לא יודעת אם זה בגלל שלא סובל את הסימילאק או בגלל שהבקבוק חפץ זר..

מאד קשה להאכיל אותו ובכלל יש המון מתח סביב הנושא הזה
    אני מפחדת שזה נהיה כבר טראומטי ובגלל זה הוא מסרב להכניס דברים לפה...

נראה לכן שיש קשר בין הדברים?
    יכול להיות שהוא לא בשל לחפצים? יש כזה דבר בכלל?
    אשמח לתגובה ולעזרה
    תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי מיכל
    כל התופעות שתיארת הן נורמליות ומוכרות ואין קשר ישיר ביניהן.
    הכנסת ידיים לפה בתדירות גבוהה לעומת הכנסת צעצועים לפה היא תקינה,העיקר שיש את החקירה דרך הפה, לא כולם אוהבים עצמים זרים בתוך הפה.
    לגבי האוכל- לוקח זמן עד שתינוק מתרגל למעבר למוצקים, לפעמים אפילו כמה חודשים,חשובלהמשיך ולהציע מזונות שונים אבל לא להכריח ולא להתיאש. גם פה ,להמשיך להציע אבל לא בכוח,בנך עוד צעיר מאוד.
    תינוקות יונקים רבים לא ששים לקבל בקבוק, יש לנסות בקבוקים שונים, להתחיל עם חלב שאוב ולהקפיד שאדם אחר יתן לו את הבקבוק.

לסיכום, הורידי את המתח סביב נושאים אלה והמשיכי לנסות במקביל.
    בברכה
    דבי גרוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו