מגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע
    אביטל
    20/03/2010

הי
    הבת שלי בת 9 חודשים. אני לאחרונה שמה לב שהיא מאוד נרתעת ממגע. אף פעם מאז לידתה היא לא היתה מהמתרפקים ונמרחים אבל נראה לי שבחודשים האחרונים יש לה יותר איך להבעי את זה באופן טבעי בגלל ההתפתחות המוטורית. היא נרתעת כשמישהו זר מנסה ללטף אותה על הלחי או בידיים. וגם לנו (אבא ואמא) היא לא נותנת לנשק אותה בקלות. לפעמים אני שמה לב לכך שהיא מושכת את עמצה אחורה באופן אינסטנקטיבי כשאני מנסה לתת לה נשיקה בלחי. היא מאוד מאוד אוהבת להיות על הידיים אבל היא מחזיקה את עצמה מאוד כשהיא עלי, לא נתלית עלי בחיבוק, רק לציין שהיא ואני מאוד מאוד מחוברות. גם כשהיתה קטנה יותר זה היה - לדוג' הייתי עושה לה עיסוי כל יום ולפעמים פעמיים ביום ולא תמיד יכולתי לסיים אותו בגלל שהיא לא תמיד נתנה לי. מצד שני היא מחזיקה לי הרבה פעמים את היד כשהיא רוצה להירדם(אבל זה נראה לי יותר ממקום של בטחון ולא מגע). דרך אגב, אולי קשור ואולי לא- היא היתה מאוד מוצקה ומאוד פעילה מאז שהיא נולדה ותמיד התפתחה מאוד מוקדם מוטורית (זחלה על 6 בגיל 5 חודשים, עומדת מגיל 6 חודשים..) ולאחרונה הרופאה בטיפת חלב אמרה לי שיש לה טונוס שרירים מוגבר בחלק האחורי ובגלל זה היא תמיד לוקחת את הגב שלה אחורה (היא גם יושבת לא נכון בגלל זה) ובגלל זה היא התפתחה מהר בדברים מסוימים. קשור למגע ולכך שהיא לא מתפנקת על ליטופים ונשיקות?
    שאלה נוספת- היא שונאת שמלבישים אותה והרבה פעמים היא בוכה. מדוע ומה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע

הוספת תגובה

• תגובה לאביטל

דבי גרוס דולב
    21/03/2010

הי אביטל
    יתכן ולביתך יש רגישות גבוהה בנושא המגע, מכאן כל מה שתיארת, החל מהעיסויים ועד אי הרצון להתלבש. אני לא בטוחה שניתן לאבחן זאת כבר בגיל הזה אבל אני בהחלט ממליצה להתיעץ בנושא עם רופא ילדים טוב או מומחה לנושא. מצד שני יכול להיות במדובר באופי , לא אוכל להגיד לך זאת ללא היכרות.
    לגבי הטונוס המוגבר, לא נראה לי שיש קשר בין השניים אבל זה נושא שכדאי לאבחן וללמוד תרגילים לישיבה נכונה והרפיית המתח.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו