התפתחות בתי בת 10 וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בתי בת 10 וחצי חודשים
    אור*
    23/03/2010

שלום,

בתי בת 10 וחצי חודשים.
    תינוקת פעילה וחמודה להפליא.
    התעניינותה במשחקים לא כל כך גדולה, מלבד זריקת חפצים היא לא מתעניינת ממש במשחק.
    לדוגמא דלי שצריך להכניס לתוכו צורות אני מראה לה המון פעמים אך מה שהיא עושה זה רק לזרוק או לשים בפה, היא מסתכלת איך שאני מכניסה אבל היא לא מחקה אותי.
    אני בונה מגדל מהצורות ומה שהיא עושה זה להפיל.

אבל לאחרונה חלה התעניינותה בבובה שקניתי לה מזמן, היא מחזיקה אותה יותר זמן ואני מדברת איתה על איברי גוף על חיבוק לבובה ונשיקה לבובה, היא מסתכלת מה אני עושה ונראה לי שהיא יותר מתעניינת.

היא מקשיבה לשירים שאני שרה לה ומשלימה אותי... השפן הקטן והיא עושה אפצ'י, כשהיא עליי היא אוחזת את ידיי בכדי שאני אעשה כפיים, היא עדיין לא עושה, אך היא מצמידה שתי כפות אחת לשנייה ועוזבת... היא עדיין לא עושה ביי ביי , אך כן מזיזה את האצבעות שאומרים לה ביי ביי.

האם זה תקין??

אני פותחת ספר ומדברת איתה והיא כן מקשיבה ומסתכלת...

היא מחפשת אותי כאשר אני לא לידה עושה משחקי קוקו, אומרת לפעמיים בה בה אבא ולפעמים אמא מה מה, לפעמים כן מתכוונת...

מה אפשר עוד לעשות איתה, איך לעודד אותה להתעניינות במשחקים ואיזה כדאי לקנות?

יש לה משחק חישוקים עגולים צבעוניים שצריך להשחיל על עמוד ויש לה דלי עם צורות ויש לה טלפון ועוד כל מיני דברים קטנים.

היא נורא אוהבת לקמט ולקרוע ניירות המשחקים לא ממש בראש מעייניה...

אשמח לעצות וגם תשובות לגבי התפתחותה.

תודה ויום מקסים אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אודה למענה, תודה!

אור*
    24/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    24/03/2010

אור שלום,
    נשמע כי התפתחות בתך תקינה. תמשיכי לעניין אותה במה שאת עושה עד היום ותראי כי לאט לאט היא תגלה יותר ויותר עניין ותשכלל את היכולות שלה.

אני ממליצה גם על משחקים גדולים שיש בהם לחצנים כלשהם.
    רצוי גם לתת לה להתנסות באוכל אצבעות בגיל זה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושלושה חודשים

אמא מודאגת
    25/03/2010

בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
    למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
    אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.

אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה.
    האם יש כאן בעיה? ואיך ניתן לגרום לו שוב להמשיך ללמוד דברים חדשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושלושה חודשים

אמא מודאגת
    25/03/2010

בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
    למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
    אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.
    מה גם שמלבד 6 שינים שיש לו לא צמחו לו עוד.
    אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה שיש לי. הוא לא ממש משתף איתי פעולה כשאני רוצה לצחק איתו בחדרו.
    האם יש כאן בעיה? ואיך ניתן לגרום לו שוב להמשיך ללמוד דברים חדשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו