הירדמות על הצד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הירדמות על הצד
    שרון
    23/03/2010

דלום,
    הקטנה שלי, בת שלושה חודשים כמעט, מעדיפה להירדם על צד ימין שלה, כך שהראש תקוע עמוק בתוך מגן הראש של העריסה והמוצץ מוגן מנפילה... מה גם, שזה עוזר לה לשחרר גזים.
    היא לא מוכנה להירדם על הצד השני - איך ניתן "לשכנע" אותה לישון גם על הצד השני?
    ומה עלול להיות הנזק אם היא תישן רק על צד אחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות על הצד

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    24/03/2010

שירי שלום,
    אני מבינה שהיא מגיעה אל הצד לבדה. במידה וכך הדבר את תוכלי לעבוד איתה על שהייה על הצדדים בעירות במטרה שיהי לה נוח לשכב גם על הצד השני והיא תשתמש בצד השני בשינה.
    האם את רואה שקשה לה לשכב על הצד השני?
    את יכולה לשלב את השהייה על הצד עם טפיחות לאורך הצד, הבאת היד קדימה, הדהוד של קול על הגוף שלה, לחיצות, הרמה מעט של האגן והרגל ותנועה קדימה ואחורה לכיוון הראש.
    תמיד תתחילי מהצד שנוח לה ואח"כ תעברי לצד השני.
    תעדכני אותי איך הולך.
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה

שרון
    30/03/2010

היי אורנה, תודה על העזרה!
    עשיתי את התרגילים שאמרת, אבל לצערי עדיין לא חל שינוי או ישפור, אלא להיפך - הילדה מתקשה להירדם בכל תנוחה אחרת פרט לשכיבה על צד ימין שלה. בעבר היא הייתה אוהבת מאוד לשיון על הבטן, אבל מאז שהתחלנו לעבוד איתה ע הרמת הראש בשכיבה על הבטן, היא עושה את הקישור ולא מוכנה שאשים אותה על הבטן בכלל (ישר מתחילה לבכות ולהרים את הראש).
    היא מסוגלת להגיע לשכיבה על הצד לבדה, תוך גלגול, אבל לצערי, אם אני משכיבה אותה לישון על הגב או על הצד השני, היא בוכה ומתפתלת ולא נרדמת (וזו לא ילדה שקשה לה לישון או להירדם).
    האם יש עוד תרגילים שניתן לעשות כדי לגרום לה להתגלגל / לשכב על שני הצדדים בלי בעייה?
    ושאלה נוספת: מה הנזק שעלול להיגרם אם היא תמשיך להעדיף צד אחד על פני השני ולהירדם רק בתנוחה מסוימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הצד

שירי קאשי
    31/03/2010

הי שירי,
    ממה שתארת לא ברור האם יש קושי לשכב על הצד השני והאם במהלך היום היא שוהה גם שם. במידה ואין קושי והיא גם שוכבת בנוחות על הצד השני בשעות הערות, אז עצם השינה על צד אחד פחות משמעותית. במידה ויש קושי אז השינה על צד אחד עלולה להגביר את האסימטריה שכבר קיימת ולהביא לכך שהצד הפעיל יותר ימשיך להתפתח על חשבון הצד השני שיהפוך ליותר נוקשה ופחות פעיל. אסימטריה זו יכולה להשפיע ולבוא לידי ביטוי בכל שלבי ההתפתחות וכדאי כבר עכשיו לפעול על מנת להגיע לאיזון בין הצדדים. אם אינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך, אני ממליצה מאוד לתרגל בעזרת מדריכה, כיוון שהדקויות באופן ביצוע התרגילים יכולות להיות ההבדל בין הצלחה לכשלון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    01/04/2010

שירי שלום,
    אני רואה ששירי ענתה לך.
    במידה ויש לך עוד שאלות - את מוזמנת גם ליצור איתי קשר.
    סלולרי 054-4366399

בברכת חג שמח,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו