עיכוב זחילה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב זחילה???
    אמא מוטרדת
    27/03/2010

שלום אני אמא לתינוקת מקסימה בת 8 חודשים , מגיל 5 חודשים מתהפכת לשני הצדדים יפה ללא הפסקה בעיקר לאחרונה , מרימה רגליים לפה כול הזמן מנסה להתיישב , י אם היא במצב אלכסוני אפליו מתיישבת בלי ליפול , היא מתקשרת מדהים ועושה הכול אך היא לא זוחלת...היא כן בועטת ברגליים לכול עבר וכיאלו מנסה להתקדם אך ללא הצלחה , חשוב לי לציין שהיא נולדה קטנה במשקל 2 קילו והיום שוקלת 6 האם למשקל יש קשר? האם עליי להיות מודאגת? מה אוכל לעשות? אשמח לתשובה ...שבוע טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב זחילה???

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מוטרדת

אורנה עטאר
    27/03/2010

אמא שלום,
    התפתחות בתך תקינה. אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים.
    האם היא מסתובבת סביב צירה? זאת הכנה לזחילה (תרגלי זאת עם צעצוע באזור הרגל ושתסתובב אליו ולשני הכיוונים כמובן)
    אני רוצה שתתרגלי איתה דחיפה של כפות הרגליים על הגב בתרגיל שאתאר לך עוד מעט. בנוסף כשהיא על הבטן את יכולה כל פעם לקרב לה רגל אחת לכיוון הטוסיק, כלומר לכופף רבל ולהחזיק באזור כף הרגל קרוב למזרן ולחכות שתדחוף.

הנה התרגיל:
    דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו