מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות- בן חצי שנה וקצתמיכל11/04/2010
שלום,
ידוע לי כי כל ילד שונה וכל מקרה לגופו אך אבקש להתייעץ, בני בן 6 חודשים ושבועיים, שוקל מעל 9 ק"ג (נמצא באחוזון ה90 מבחינת המשקל ו97 מבחינת הגובה). ניזון ממטרנה, אוכל 6 בקבוקים ביום, בסביבות 180-220 מ"ל. מקבל טעימות לסרוגין (ללא הצלחה) מגיל ארבעה חודשים. בשבוע שעבר נכנס לגן, שם מקבל באופן קבוע, פירות לארוחת בוקר ולאחר מכן השלמה של מטרנה וכך גם בצהריים. 1) האם ניתן /רצוי/אפשרי לא לתת ארוחה בלילה, היות והולך לישון בסביבות 20, ברצוני לתת ארוחה אחרונה בסביבות 23, 00 ולאחר מכן בסביבות שש בבוקר (הדעות בעניין חלוקות לכן אשמח לשמוע את דעתכן).
2) באיזה דרכים ניתן לעזור לו להרדם לבד. בשלב זה נרדם בעזרת מוצץ, טפיחות, שירים. ובלילה רוב הפעמים לא מצליח להרדם לבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שירי קאשי12/04/2010הי מיכל,
הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה ולכן כדאי להפנות שאלות מתחום זה לאנשי מקצוע מהתחום. מנסיוני, ישנם תינוקות רבים בגיל זה שכבר ישנים לילה שלם ללא שום צורך בארוחת לילה ואילו אחרים עדיין זקוקים לארוחה. לטעמי האישי כיוון שקצב צמיחתו גבוה מהממוצע, זה יותר תלוי בתחושה שלך האם קם באמצע הלילה רעב או שסיבת ההתעוררות אינה אוכל וניתן להרדימו גם ללא הבקבוק. בכל מקרה אני שוב ממליצה להתיעץ גם עם גורם מוסמך בנושא.
לגבי השינה, תינוק שרגיל להרדם עם מוצץ לרוב יתקשה להרדם בלעדיו. הצורך במוצץ בצרוף המגע והקול עוזרים לו להרדם ובגילו זה סביר ביותר. לא כתבת האם התהליך נעשה בשכיבה במיטה או על הידיים. אם זה על הידיים אז אפשר בהדרגה להשכיבו במיטה כל פעם בשלב יותר מוקדם של התהליך, להמשיך בטפיחות וליטופים במיטה וכך ללמדו להרדם במיטה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל12/04/2010ידוע לי כי הפורום אינו עוסק בתזונה, אך למרות זאת רציתי לשמוע את דעתכן. את אותה שאלה אכן הפנתי לפורום המתאים.
מבחינת האכלה בלילה, יכול להיות שהוא קם כבר מתוך הרגל, כי לעיתים נרדם, אך לעיתים שום דבר לא מצליח להרגיע אותו. ותמיד הוא אוכל 180.
בעניין השינה, ההרדמה לרוב מתרחשת במיטה, כשבוכה ולא נרגע, מורם ולאחר מכן מוחזר למיטה, החשש שלי שה"עזרה" להרדם תמנע ממנו להרדם עצמאית ולפתח תלות במגע ובקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי14/04/2010הי מיכל,
לגבי האוכל, לטעמי זה יותר באזור של ניסוי ותהיה כיוון שלפי תאורך אכן נראה כי אוכל מספיק, אך עדיין יכול להיות שזקוק לאותה ארוחה. את יכולה לנסות לתת לו בהתחלה רק מים או מנה קטנה יותר ולנסות להרדימו. לגבי אופן ההרדמה, את פועלת בצורה מצויינת. ההרדמה יחסית עצמאית לגילו. כל ילד אוהב שנשארים איתו כשהוא נרדם. ככל שהם גדלים, בהדרגה עוזבים אותם בחדר בשלב מוקדם יותר. מנסיון אישי שלי, ילד שיודע שאמא נמצאת שם בשבילו כתינוק, אז גם בשלב מאוחר יותר שהוא מבין יותר, אפשר להסביר לו שאמא יוצאת מהחדר ועוד מעט חוזרת לראות אם נרדם או שהיא נמצאת פה בחדר ליד וכדומה, אז הוא יודע שאמא אכן תמיד שם בשבילו כי כך הורגל כשהיה קטן. המעבר שלהרדמות עצמאית לגמרי נובע מבטחון של הילד ולא מהכרח. אני מניחה שיש גם גישות אחרות, אצלי זה עבד מצויין. כל אמא צריכה למצוא את הדרך שנכונה עבורה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)