מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לקנות נעלים?אורה12/04/2010
שלום, אודה לקבל עצה בשאלה הבאה:
ילדה שלי בת שנה וחודשיים פלוס, הולכת טוב רק עם תמיכה ( כל היום מסתובבת עם ביבמה- אני יודעת שלא מומלץ אבל זה מה שהיא הכי אוהבת לעשות בלי לשאול אותי:) בשבועות אחרונים עושה צעדים ראשונים מהוססים מאוד- כשאני קוראת לה לבוא אליי (כ-5 צעדים).
אני הבנתי שההמלצה היא לא לקנות נעלים עד שההליכה מתבססת אבל מסביבי (החברות והמטפלת) לוחצים שצריך לקנות לה נעליים כי:א. מחליק לה בלי- ושום גרביים לא עוזרות ולהפך כל הזמן יורדות מכף הרגל ולכן היא לא מרגישה בטוחה ללכת לבד, ודבר שני שלי מפריע בעיקר- זה שהיא מפנה את כפות הרגליים כלפי פנים. השאלה היא- האם לא כדאי במקרה כזה באמת לקנות נעלים שיתמכו לה את הרגל ולא תתפתח הליכה עם הרגליים לפנים או שאין קשר? בקיצור- האם הנעליים בשלב הזה יכולות להזיק או להועיל?
תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורה
דבי גרוס דולב13/04/2010הי אורה
בתקופה הראשונה שלאחר התחלת ההליכה כדאי ומומלץ ללכת יחפים. ביתך עוד לא התחילה ללכת עצמאית אז ההמלצה תופסת עוד יותר. הליכה ללא נעליים מאמנת את כף הרגל ואת הקרסול לתנועתיות טובה ומבססת את ההליכה היטב. נטייה של כף הרגל פנימה יכולה לנבוע מכמה סיבות כשבדכ" נעליים לא משפיעות. בנתיים אפשר להשתמש בנעליים בעלות סוליית עוד שמונעת החלקות, לא בורחת מהרגל ומונעת פציעות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורה
גליה14/04/2010כאמא לתינוק בן שנה ו3חודשים גם אני התלבטתי בסוגיית הנעליים.כן/לא? בני כמו בתך הולך עם תמיכה וממש בימים אלו עושה צעדים ראשונים[צעד וחצי] ללא תמיכה.
אז חרשתי את האינטרנט בסוגייה ומצאתי כי :
1. נעל מטרתה להגן מפני חום/קור/פציעות כף רגל וזהו! הן לא מעצבות הרגל ולא משפרות יציבה[ מלבד נעליים מיוחדות במירשם אורטופד שמגלה בעיה אורטופדית].
2. במידה והילד הולך כבר עצמאית בביטחון כדאי לקנות לו נעליים משום הסיבות שנ"ל. בכל מצב אחר לתת לו את הזמן.
3.גם בני כפות רגליו "נכנסות" פנימה והסיבה המרכזית היא שלתינוקות אין את הגשר ברגל כמו שלנו המבוגרים יש. זה ממפתח לקראת גיל 6-8שנים.ועד אז יש להם מעין גבשושית/כרית שומן,וזה בעצם מה שאת רואה כאשר ילדך הולך עם כפות הרגליים "פנימה". אז אל דאגה.
4. רצוי לקנות לתינוק שכבר הולך נעל פשוטה ללא גשר,אלא נעל שטוחה.
מקווה שמידע זה יהיה לך לעזר.
יום טוב.
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורה14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)