האם לקנות נעלים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקנות נעלים?
    אורה
    12/04/2010

שלום, אודה לקבל עצה בשאלה הבאה:
    ילדה שלי בת שנה וחודשיים פלוס, הולכת טוב רק עם תמיכה ( כל היום מסתובבת עם ביבמה- אני יודעת שלא מומלץ אבל זה מה שהיא הכי אוהבת לעשות בלי לשאול אותי:) בשבועות אחרונים עושה צעדים ראשונים מהוססים מאוד- כשאני קוראת לה לבוא אליי (כ-5 צעדים).
    אני הבנתי שההמלצה היא לא לקנות נעלים עד שההליכה מתבססת אבל מסביבי (החברות והמטפלת) לוחצים שצריך לקנות לה נעליים כי:א. מחליק לה בלי- ושום גרביים לא עוזרות ולהפך כל הזמן יורדות מכף הרגל ולכן היא לא מרגישה בטוחה ללכת לבד, ודבר שני שלי מפריע בעיקר- זה שהיא מפנה את כפות הרגליים כלפי פנים. השאלה היא- האם לא כדאי במקרה כזה באמת לקנות נעלים שיתמכו לה את הרגל ולא תתפתח הליכה עם הרגליים לפנים או שאין קשר? בקיצור- האם הנעליים בשלב הזה יכולות להזיק או להועיל?

תודה מראש על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לקנות נעלים?

הוספת תגובה

• תגובה לאורה

דבי גרוס דולב
    13/04/2010

הי אורה
    בתקופה הראשונה שלאחר התחלת ההליכה כדאי ומומלץ ללכת יחפים. ביתך עוד לא התחילה ללכת עצמאית אז ההמלצה תופסת עוד יותר. הליכה ללא נעליים מאמנת את כף הרגל ואת הקרסול לתנועתיות טובה ומבססת את ההליכה היטב. נטייה של כף הרגל פנימה יכולה לנבוע מכמה סיבות כשבדכ" נעליים לא משפיעות. בנתיים אפשר להשתמש בנעליים בעלות סוליית עוד שמונעת החלקות, לא בורחת מהרגל ומונעת פציעות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורה

גליה
    14/04/2010

כאמא לתינוק בן שנה ו3חודשים גם אני התלבטתי בסוגיית הנעליים.כן/לא? בני כמו בתך הולך עם תמיכה וממש בימים אלו עושה צעדים ראשונים[צעד וחצי] ללא תמיכה.
    אז חרשתי את האינטרנט בסוגייה ומצאתי כי :
    1. נעל מטרתה להגן מפני חום/קור/פציעות כף רגל וזהו! הן לא מעצבות הרגל ולא משפרות יציבה[ מלבד נעליים מיוחדות במירשם אורטופד שמגלה בעיה אורטופדית].
    2. במידה והילד הולך כבר עצמאית בביטחון כדאי לקנות לו נעליים משום הסיבות שנ"ל. בכל מצב אחר לתת לו את הזמן.
    3.גם בני כפות רגליו "נכנסות" פנימה והסיבה המרכזית היא שלתינוקות אין את הגשר ברגל כמו שלנו המבוגרים יש. זה ממפתח לקראת גיל 6-8שנים.ועד אז יש להם מעין גבשושית/כרית שומן,וזה בעצם מה שאת רואה כאשר ילדך הולך עם כפות הרגליים "פנימה". אז אל דאגה.
    4. רצוי לקנות לתינוק שכבר הולך נעל פשוטה ללא גשר,אלא נעל שטוחה.
    מקווה שמידע זה יהיה לך לעזר.
    יום טוב.
    גליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אורה
    14/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו