מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמבטיהגלי12/04/2010
שלום רב,
יש לחברה שלי תינוקת בת שנה שממש ממש שונאת מקלחות...מקווה שאני שואלת עבורה בפורום נכון..
היא מאוד אהבה מקלחות באמבטיה של התינוקות ומאז המעבר/הניסיון למעבר לאמבטיה רגילה - היא ממש בוכה כל מקלחת וכל ניסיון להרגיע לא עוזר..
הם ניסו כבר הכל - מקלחת ניידת קטנה יותר , קילחו בחדר שינה שלה, צעצוצים, מקלחת בשעה שהיא לא עייפה ותמיד שומרים על רוגע ואווירה נעימה..והיא כל ערב מחדש בוכה , ממש תוך כמה שניות במקלחת היא רוצה לצאת..
מה יכול לגרם לשינוי ביחס למקלחות? מה יכול לגרום פתאום לבכי כזה ולאי נוחות?
מה אפשר לעשות אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה
שירי קאשי14/04/2010הי גלי,
הפורום עוסק בהתפתחות מוטורית אך אשמח לתת לך טיפים כאמא וכמובן אני מזמינה אמהות מנוסות נוספות לעשות כך.
אצלי כל הילדים אוהבים מאוד אמבטיה. אבל, זה לא תמיד היה כך וגם עכשיו עם התינוקת יש עליות ומורדות. מידי פעם יש תקופות שנראה כי ממש יש חשש מהטוש או מהאמבטיה. נראה לי כי חלק מהשינויים באים באופן טבעי ממש כפי שישנם שינויים גם בהעדפות למאכלים מסויימים, שינויים בהתפתחות המוטורית, בהרגלי השינה וכדומה. בכל מקרה אני מנסה להפוך את זמן האמבטיה לכיף. זה יכול להיות עם קצף במים, עם בועות סבון דלי וכף למלות מים וכו'.
דבר נוסף שמאוד יכול לעזור הוא להכניס את אמבטית התינוק לתוך האמבטיה הגדולה ולמלות אותה שם. זה גם מחזיר אותה לאמבטיה הקטנה שבה הרגישה טוב יותר וגם חוסך הרבה מאוד מים.
אני מקווה מאוד שתהיה הצלחה ושיהיו עוד הרבה אמבטיות נעימות...
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
אליסה14/04/2010הי, הילדה שלי בת שנה וחצי, תמיד אהבה אמבטיות (גם בגדולה) לפני חודשיים הייתה נסיגה. היא לא הסכימה להתפשט לפני המקלחת, להיכנס ולהשאר בה. אני לא זוכרת שום טראומה שיכלה לגרום לכך. לקח לי שבועיים להחיז לה את הרצון. נראה שהיא פוחדת מהחפיפת שיער, אז נמנעתי בימים הראשונים מהחפיפה, לאחר מכן ניסיתי לחופוף ולשפוך על ראשה מים בצורה הכי עדינה שאפשר ואפילו תוך משחק (קוקו) בו אני עוצמת לה את העיניים. בקיצור, יכול להיות שמשהו גרם לה לטראומה, אולי החפיפה (שפיכת מים על הראש). אפשר לנסות לעשות אמבטיה עם האמא ביחד, ואז הילדה תראה שהאמא לא פוחדת ותחקה אותה. הכל עובר....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)