הליכה על ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה על ברך
    מיכל
    18/04/2010

בתי בת שנה וחודשיים סיגלה לעצמה הליכה משונה בה היא יושבת עם הישבן על עקב אחד, והברך השנייה מובילה את התנועה (מעין חצי כריעה, תמיד על אותה הרגל). היא מסוגלת ללכת בקלות ע"י תמיכה (רהיטים, גרירת כסא, עגלה...), וכן עושה 2-3 צעדים לבד ואז מתיישבת. את כל שלבי ההתפתחות המוטורית היא עשתה מוקדם יחסית ועד כה לא היו בעיות מיוחדות (חשד לטרוטיקוליס שנשלל בסופו של דבר). אני מנסה לעודד אותה ללכת, האם אני סתם לחוצה ויש להניח לה? אני חוששת שהיא דופקת לעצמה את הברך בצורה זו. אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על ברך

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    19/04/2010

הי מיכל,
    ללא אבחון קשה לי מאוד לקבוע מה מצבה. לפי תאורך ייתכן שכן היה טורטיקוליס או נטיה מסויימת שהיו במצב קל אך בכל זאת השאירו חותם וזה כיום מתבטא בסוג ההליכה שהיא סיגלה לעצמה. כאשר מתפתחת תנועה אסימטרית לרוב מדובר גם באסימטריה מסויימת בפעולת השרירים, וזה בהחלט יכול להיות שריד מהעבר או אפילו אסימטריה חדשה שהיא סיגלה לעצמה. בכל מקרה כדאי לעבוד על איזון בין הצדדים על מנת לאפשר לה לפתח תנועה נכונה ואיכותית.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו