בן 7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 חודשים
    חגית
    19/04/2010

בני בן 7 חודשים מסרב להיות על הבטן.
    לפני כחודש וחצי הוא למד להתהפך מהבטן לגב ולכן בכל פעם שהוא על הבטן הוא מתהפך חזרה לגב. בשל חוסר הרצון שלו להיות על הבטן הוא גם לא מתאמץ להתפך מהגב אל הבטן. כשהוא על הבטן לא מעניינים אותו משחקים או כל גרויים אחרים שאני משתמשת בהם
    מה כדאי לעשות על מנת לשדל אותו להשאר על הבטן - דבר הנחוץ להתפתחותו?
    בנוסף בני ממעט להשתמש בידיו. לא לא שולח ידיים לחפצים אלא מכה בהם ביד שמאל בלבד.
    הוא מעדיף לתפוןס חפצים עם הרגליים במקום עם הידיים. אם אני שמה לו ביד משחק הוא מתעלם ממנו ולא מודע לכך שהוא נמצא בידו. לעיתים הוא שם ידיים על בקבוק ולאחרונה הוא החל לעשות "כפיים" (אין לי מושג אם זו המטרה שלו או שהוא סם מקרב ומרחיק יד מיד).
    אני מתקשה לסקרן אותו ולגרום להשתמש יותר בידיים. אשמח לחוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

אורנה עטאר
    20/04/2010

חגית שלום,
    לפי תאורך בנך נמצא בעיכוב התפתחותי. בגילו אני כבר מצפה שהוא ישכב בנינוחות על הבטן, יעביר משקל וישחק עם משחקים על הבטן ועל הגב. יתהפך לשני הכיוונים. שקשר עין יד יהיה מפותח ויתחילו ניצני זחילה.
    ברור מדברייך כי קיים קושי לשכב על הבטן ומשם מתחילה כל ההתפתחות, זחילה, התיישבות, עמידה והליכה.
    אני הייתי ממליצה לך להיפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שנאבחן את הקושי וניתן לך ולו כלים בכדי להדביק את הפער שרכש ולממש את שלבי ההתפתחות הבאים.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו