מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחציאורלי23/04/2010
היי
בני בן שנה וחצי. ויש עיכובים מסויימים. הוא עדיין אינו הולך. נעמד כשהוא מחזיק ברהיטים והולך ואת זה הוא עושה די ממזמן אבל ללכת לבד עדיין לא, וגם דיבור. אינו מדבר מילים, לא משלים משפטים אומר רק אמא וגם זה מידי פעם ושאר הברות וצלילים אבל לא מילים. אני מודאגת אני יודעת "שלפי הספר" זה עיכוב שכבר צריך להתייחס אליו. בשביל לפנות לאבחון בהתפתחות הילד אני צריכה הפנייה מרופא הילדים שלנו, הלכנו לביקור ובאותה הזדמנות לשמוע את דעתו והוא כעס עלי שאני רוצה לשלוח לאבחון ושאין בעיה עם הילד ושזה עוד מוקדם לקבוע. אני מודאגת ומבולבלת מכל מיני דיעות ולחץ של אנשים מסביב. אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב23/04/2010הי אורלי
לגבי דיבור,זה אכן מוקדם מכדי לדעת אם יש קושי,ישנם ילדים שמתחילים לדבר בגיל מאוחר יותר. את מוזמנת לפנות לפורום של קלינאית תקשורת להתייעץ שם לגבי נושא זה.
לגבי הליכה- באופן כללי אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי,נשמע שבנך ממש בדרך לשם. אם עד כה התפתחתו המוטורית הייתה טובה וללא קשיים, יש סיכוי שמדובר בעיכוב קטן. אם עד עכשיו כן היו קשיים נוספים או עיכובים בשלבים הקודמים, כן כדאי לתת על זה את הדעת. אם את מודאגת, את מוזמנת לפנות לעזרה באופן פרטי ולפנות למדריכה לליווי התפתחתי, פה תקבלי אבחון אישי ותרגילים במקרה הצורך, העיקר לא לדאוג.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)