בת שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שבעה חודשים
    קצת מנוסה...
    28/04/2010

שלום!
    בתי בת 7 חודשים ושבוע. בערך בגיל שלושה וחצי חודשים החלה התהפכה מהבטן לגב אבל רק אם היינו מניחים אותה עם הידיים מושטות קדימה, זאת משום שלא הייתה מוכנה להיות על הבטן. לפני כשבועיים החלה להרים את בית החזה ולהתהפך, זאת לאחר שממש התעקשתי איתה שתהיה על הבטן. הבעיה היא שמהגב לבטן היא אינה מתהפכת (עושה חצי סיבוב ומתייאשת, אפילו אם יש משהו שהיא מאוד אוהבת. היא מוותרת ולא מנסה להגיע לחפצים), היא לוקחת את כפות רגליה לפה ואם היא במצב של30-60 מעלות היא מתרוממת לישיבה ויכולה להיות כמה דקות במצב של ישיבה. אני אל נותנת לה לעשות זאת כי אני יודעת שעד שהיא לא תתיישב, לא בריא להושיב אותה. אני מנסה לגרות אותה להתחיל לזחול אבל זה בלתי אפשרי כי מיד שאני שמה אותה על הבטן, היא מתהפכת. אני ממש מודאגת לראות סביבה תינוקות קטנים ממנה שכבר עושים את כל זה ואף יותר. אני משתדלת שלא לעשות השוואות אבל זה ממש קשה לי (ילדה ראשונה :)). שאלתי היא, מה לעשות? כולם סביבי אומרים לי לתת לה את הזמן, השאלה היא- כמה זמן???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שבעה חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/04/2010

הי,
    שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל חצי שנה. במקרה שלכם מדובר כבר בעיכוב כיוון שהיא עדיין לא קרובה להתהפכויות עצמאיות מאורגנות. אני לא ממליצה להמתין שהזמן יעשה את שלו, כיוון שיש קושי מוטורי כלשהוא אשר מונע מהתהליך להתקיים נכון באופן טבעי. קושי זה אם לא מטופל, עלול להמשיך ולהשפיע גם בשלבי ההתפתחות הבאים. ככל משטפלים מוקדם יותר, הטיפול מהיר יותר ויתר השלבים יתבצעו נכון יותר. אני מאוד ממליצה לקבוע אבחון על מנת להתאים תרגילים לבתך.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק עוד שאלה קטנה..

קצת מנוסה...
    30/04/2010

האם היית ממליצה על פיזיוטרפיה לתינוקות/ שחייה או אולי שניהם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    02/05/2010

הי,
    אני ממליצה מאוד על פגישת אבחון עם מלווה התפתחותית. אם את באזור השרון או המרכז אשמח גם אני לעמוד לשרותך. לגבי שחיית התינוקות - היא אינה מטפלת בבעיה ספציפית ולכן אינה מהווה את הפתרון לו אתם זקוקים. באופן כללי שחיית התינוקות יכולה לתרום לחזוק כללי של הגוף. יש מצבים ספציפיים בהם לא הייתי ממליצה על שחיה כמו למשל טונוס מוגבר כיוון שהשחיה עלולה להגביר את התופעה ולהקשות על הרפיית השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור הדרום

קצת מנוסה...
    02/05/2010

אני מאזור הדרום..יש מישהי/ו שאת יכולה להמליץ לי עליה/ו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דרום?

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מוזמנת לפנות למרכז "צעד ראשון"

אורנה עטאר
    03/05/2010

המרכז מכשיר מדריכות בכל הארץ ואני אישית מכירה כמה מדריכות טובות באזור הדרום.
    נא צרי קשר עם המרכז ונשמח לסייע בקביעת אבחון עם מדריכה מומלצת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו