מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתשיר02/05/2010
שלום רב!
בני בן שנה מתפתח יפה מכל הבחינות .
הבעייה שלנו היא עם האוכל,אינו מוכן לאכול לבד לדוגמא:אינו מחזיק את הבקבוק לבד בין אם זה מטרנה,מים או דייסה ,בדרך קבע אני/בעלי מאכילים אותו. אם מנסים לשים לו את הידיים על הידיות של הבקבוק הוא מתנגד.עד היום אולי 3 פעמים הוא אכל לבדו(ז"א שהוא יכול).
במבה או ביסקוויט אני מאכילה אותו שמה לו בפה והוא נוגס. אם אני שמה לו את זה ביד הוא מועך ולא שם בפיו.
למשל אתמול הבאתי לו וופל והאכלתי אותו בשלב כלשהו הנחתי את הוופל על השולחן כדי שיקח אז הוא התכופף לשולחן ופתח את פיוכדי להכניסו לפה מבלי להושיט יד ולקחת אותו.
הבעייה השנייה היא שהוא אוכל רק מזונות שממש טחונים ומרוסקים. לדוגמה גבינות מעדנים גרבר אין איתם כל בעייה אבל כשמביאים לו מזונות שהמרקם שלהם שונה וגס יותר לדוגמא ביצה שלא ממש מרוסקת, אורז, חתיכות קטנות של עוף ועוד דברים שלא מרוסקים הוא לא בולע ומשאיר בפיו או שמוציא החוצה .
שמתי לב שהוא גם מראה סימני עצבנות מקמץ אגרופים ומחכך את החניכיים אחת בשניה ברגע שנותנים לו מאכל לא מרוסק.
אני ממש אובדת עיצות .
ברצוני לציין שאינו במעון והוא איתי בבית האם יש לבני הפרעת אכילה או שזו רק תלות ואיזושהי בעיית התנהגות?
תודה רבה על המענה ויום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
אורנה עטאר03/05/2010שיר שלום,
צריך לבדוק אם אין איזה קושי מוטורי בשימוש בידיים והבאתם למרכז הגוף.
בנוסף יש לבדוק האם קיימת יתר רגישות סביב הפה מה שגורם לו לקושי במעבר לחתיכות קטנות.
תינוקות רבים משתמשים בשלב מסויים בפה לקחת אוכל בלי שימוש בידיים, זו תופעה חולפת.
בכל אופן, אני ממליצה לבצע אבחון במקרה הזה בכדי לשלול או לטפל במקרה של קושי בויסות חושי סביב אכילה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)