יד דומיננטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יד דומיננטית
    דלית
    12/05/2010

שלום רב,
    יש לי שאלה לגבי יד דומיננטית בגיל 4.5 (לא יודעת אם זה מתאים לפורום הזה, לא מצאתי פורום מתאים).
    הבן שלי משתמש בשתי הידיים, עם העדפה קלה ליד שמאל (יכול באמצע ציור לעבור משמאל לימין)
    הייתי השבוע באבחון של ריפוי בעיסוק, והמטפלת ראתה שכביכול יד שמאל היא הדומיננטית, ובמשך כל האבחון , כשעבר ליד ימין אמרה לו להישאר רק בשמאל, כי שם הוא יותר חזק.
    הרגשתי מאוד לא נוח עם זה. אחרי הכל הוא בא לאבחון , כדי לראות ולבדוק את העניין. בנוסף, האם זה נכון לקבע אותו עכשיו על היד שנראית לנו דומיננטית?

תודה רבה,
    דלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יד דומיננטית

הוספת תגובה

• תגובה לדלית

אורנה עטאר
    12/05/2010

דלית שלום,
    פורום זה עוסק בהתפתחות סנסומוטורית עד גיל שנתיים.
    אני ממליצה לך לחפש פורום של ריפוי בעיסוק ולשאול שם. מתחושת הבטן שלי ומניסיון עם בני בגן אני חושבת שאין שום בעיה שישתמש בשתי הידיים ולא לקבע לו עכשיו יד דומיננטית, אך איני מרפה בעיסוק ולא מכירה את השיקולים שלהם.
    אני מכירה אנשים מבוגרים שעד היום יש להם שתי ידיים דומננטיות והם מסתדרים מצוין - אפילו יותר מכולנו....

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דלית

אפרת
    13/05/2010

לרוב אנשים עם דומיננטיות שמאל מראים העדפת יד בגיל מאוחר יותר לעומת דומיננטיות ימין. אני לא מכירה את בנך אבל ממה שתיארת ייתכן מאוד שלבנך דומיננטיות שמאל ואם במשפחתכם יש למישהו דומיננטיות שמאל הדבר הגיוני אף יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו