מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד דומיננטיתדלית12/05/2010
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי יד דומיננטית בגיל 4.5 (לא יודעת אם זה מתאים לפורום הזה, לא מצאתי פורום מתאים).
הבן שלי משתמש בשתי הידיים, עם העדפה קלה ליד שמאל (יכול באמצע ציור לעבור משמאל לימין)
הייתי השבוע באבחון של ריפוי בעיסוק, והמטפלת ראתה שכביכול יד שמאל היא הדומיננטית, ובמשך כל האבחון , כשעבר ליד ימין אמרה לו להישאר רק בשמאל, כי שם הוא יותר חזק.
הרגשתי מאוד לא נוח עם זה. אחרי הכל הוא בא לאבחון , כדי לראות ולבדוק את העניין. בנוסף, האם זה נכון לקבע אותו עכשיו על היד שנראית לנו דומיננטית?
תודה רבה,
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדלית
אורנה עטאר12/05/2010דלית שלום,
פורום זה עוסק בהתפתחות סנסומוטורית עד גיל שנתיים.
אני ממליצה לך לחפש פורום של ריפוי בעיסוק ולשאול שם. מתחושת הבטן שלי ומניסיון עם בני בגן אני חושבת שאין שום בעיה שישתמש בשתי הידיים ולא לקבע לו עכשיו יד דומיננטית, אך איני מרפה בעיסוק ולא מכירה את השיקולים שלהם.
אני מכירה אנשים מבוגרים שעד היום יש להם שתי ידיים דומננטיות והם מסתדרים מצוין - אפילו יותר מכולנו....
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דלית
אפרת13/05/2010לרוב אנשים עם דומיננטיות שמאל מראים העדפת יד בגיל מאוחר יותר לעומת דומיננטיות ימין. אני לא מכירה את בנך אבל ממה שתיארת ייתכן מאוד שלבנך דומיננטיות שמאל ואם במשפחתכם יש למישהו דומיננטיות שמאל הדבר הגיוני אף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)