צרחות של עומס רגשי אצל בת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • צרחות של עומס רגשי אצל בת 4 חודשים
    יניב
    14/05/2010

    הי,
    הילדה שלי בת 4 חודשים וקצת, מגיבה יפה לסביבה (מחייכת, מתקשרת וכו'), בדרך כלל רגועה ומקסימה, אבל מידי פעם מביעה מין עומס רגשי בשני אופנים קיצונייים:
    1. בפתאומיות - משתתקת ומתמתחת בחוזקה לשניות ארוכות בהן היא מתמלאת בזעם עצום (מאדימה, ועם כמעט "טירוף" בעיניים), לפעמים מגיעה לכדי מה שנראה כמו פרכוס קל (וללא השמעת כל קול), ואז מתחילה בכי בצעקה ארוכה מאד (שהופך לבכי רגיל שניתן להרגיע). ממש נראה כאילו היא באופן מכוון מנסה להוציא את מקסימום הכעס שהיא יכולה לאגור. יש לציין שזה קרה מספר מועט של פעמים, ועם "סיבה מוצדקת לכעס" (כלומר לא בלי סיבה בכלל)
    2. מתוך כעס, או לחילופין - מתוך צחוק מתגלגל, עוברת לצרחות חזקות ללא בכי (צרחה, שתיקה של כמה שניות במין סוג של אדישות, עוד צרחה וכו). נראה כאילו היא עברה איזה "סף רגשי" (של כעס או שמחה, תלוי במצב) והיא יכולה לשחרר אותו רק בצעקה. אם זה קורה מתוך צחוק, אז בעקבות הצרחות היא משנה את מצב רוחה לכעס.

    מה דעתכן?

    יניב

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה ליניב

    אורנה עטאר
    15/05/2010

    יניב שלום,
    דעתי היא שזה תקין וכנראה היא פורקת את העול הרגשי של אותו יום בדרכה שלה. יש המון תינוקות שעושים זאת לרוב פשוט בבכי ללא סיבה.
    אני מציעה להכיל את זה וגם לחשוב מה היה באותו יום ועד כמה אתם כהורים חשפתם אותה אולי לגירוי יתר (שהמקורות לכך הם רבים בעידננו) ובמידה וכן - לנסות להוריד במינונים בכדי להקל עליה.

    בברכה,
    אורנה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו