תינוק בן שנה הפסיק כמעט להגיב לשמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה הפסיק כמעט להגיב לשמו
    ערן
    18/05/2010

הי
    בני בן שנה עושה הכל לפי הספר מלבד מספר דברים (לא מצביע, לא מסתכל על תמונה נכונה כשאומרים)
    אני זוכר בוודאות שכבר מגיל 7 חדשים הוא מגיב לשמו וכן גם הגננת מעידה שזה כך
    אבל שמתי לב שזה מאד סלקטיבי, והוא לאחרונה פשוט הפסיק להגיב לשמו, לפעמים אני חושב שהוא מגיב אבל לא יודע אם הוא סתם מסתכל עלי במקרה

יש לו קשר עין והוא כל הזמן מחייך ומחבק ומנשק אותנו וילדים אחרים כך שאני פחות היסטרי

אבל בעקבות מאמר בynet שטוען שילדם שלא מגיבים לשמם הם בעלי סיכוי גבוה לאוטיזם אני בלחץ

הוא ממלמל, אבל אין לו מילים משלו לדברים חוץ מאוכל (יאם יאם)

נראה שהוא מבין הרבה אבל מתעלם, אני מתוסכל מאד,

עוד משהו מדהים הוא שאם במקום לקרוא בשמו אני שורק, הוא מייד מסתכל! כך שזו לא בעיית שמיעה

הוא לא בוכה כשזרים מגיעים למרות שהוא אמור להיות בשלב של חרדת פרידה
    אבל הוא קשור לאמא ולפעמים רוצה רק אותה

הגננת אומרת שאני סתם היסטרי אבל אני מפחד שיש לו איזו בעיה התפתחותית

האם יש סיבה למה הוא הפסיק להגיב לשמו? אולי בגלל שחזרנו עליו יותר מידי והוא נהיה מונוטוני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    20/05/2010

הי ערן,
    כל הדברים שציינת לגבי בנך יכולים כולם ביחד וכל אחד לחוד להופיע אצל תינוק רגיל באופן נורמלי. יחד עם זאת על מנת לחוות דיעה לגבי מצב ההתפתחות יש לקבל תמונה כוללת של התנהגותו ויכולתיו וזה צריך להעשות על ידי רופא הילדים. על מנת להשקיט את לבך אני ממליצה להעלות את חששותיך בפני הרופא המטפל על מנת לחדד את הסתכלותו על התינוק.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו