בן שנה וארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וארבעה חודשים
    דנה
    08/06/2010

שלום...
    בני בן שנה וארבעה חודשים, תינוק מקסים וחייכן,הוא עומד והולך סביב רהיטים על קצות האצבעות,
    כל מי שרואה אותו מאוד מתפעל מהמסוגלות שלו ללכת על קצות האצבעות, אני חייבת להסביר שזה לא בדיוק קצות האצבעות,( בבלט יש פוינט ופלקס, הוא הולך על פוינט כמו רקדן בלט)
    מה אני אמורה לעשות, אני ממש אובדת עצות,
    בגן העלו אותו כיתה למרות שהוא עדיין לא הולך, הוא נימצא בכיתה שכל הילדים הולכים

אשמח לתגובתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וארבעה חודשים

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דנה
    08/06/2010

אני חייבת לציין שהיום הייתי עם הילד בהתפתחות הילד אצל פיזותראפסטית, והיא אמרה לי לקנות לו נעליים, הם יעזרו לו לא לעמוד על קצות האצבעות, היא אמרה לי שיש נעליים מיוחדות של צעד ראשון של אלפנטן, שהם מציונות, והיא מאמינה שזה יעזור לו ללכת, היא טוענת שיש לו שיווי משקל
    אני ממש לא יודעת מה לעשות????
    אשמח אם תגיבו לשאלותיי??????.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    09/06/2010

הי דנה,
    לרוב אינני ממליצה על נעילת נעליים לפני שהתינוק לומד ללכת בכוחות עצמו. במקרה שלכם כיוון שהשימוש בכף הרגל מאוד משובש הרי שנעילת נעל יכולה לעזור בהבאת כף הרגל למקום. יחד עם זאת חשוב להבין שזהו רק תיקון קוסמטי ולא טיפול שמתייחס לשורש הבעיה. לרוב בהליכה על קצוות האצבעות, יש קיצור של השרירים האחוריים, דבר היוצר זקיפות יתר ולפעמים גם מצב בו לתינוק למעשה נוח יותר כשכף הרגל משוכה לאחור ולכן מתפתחת הליכה על קצוות האצתבעות. אצלכם המצב אפילו קיצוני יותר והוא ממש הולך ב"פויינט". חשוב מאוד לערוך אבחון ולשלב תרגילים לטיפול בשורש הבעיה ולא רק לשים נעליים ולחכות שזה יעבור.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו