מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4.5 חודשים - התהפכות מהבטן לגבאביב13/06/2010
בני התחיל להתהפך השבוע מהבטן לגב, אולם הוא עושה זאת דרך הרמת הישבן גבוה ואז הטיית הגוף הצידה, ולא ע"י הרמת איזור הכתפיים והצוואר
האם זה תקין?
האם עלי לעבוד איתו על חיזוק חגורת הכתפיים כך שההיפוך יהיה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביה
אורנה עטאר13/06/2010אביה שלום,
אכן הייתי רוצה לראות כי הוא יתהפך ע"י הנחת ראש הצידה וכל הגוף הולך בעקבותיו.
האם הוא שוכב על הבטן בנוחות ונשען על המרפקים? איך הרמת הראש שלו?
במידה והוא נשען על המרפקים אז תוכלי לתרגל איתו את התרגול הבא.
להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
תעדכני לגבי איכות השכיבה על הבטן שלו ואתן לך תרגילים נוספים בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורנה
אביב14/06/2010הי אורנה
בני לא אוהב שאני משכיבה אותו על הבטן ובוכה מהר למדי, למרות זאת אני משכיבה אותו כמובן
כאשר הוא על הבטן הוא נשען על אמות הידיים (אין נעילת מרפקים) שאני מקרבת לו אותן לכיוון החזה ודי מהר מניח את הראש על הידיים (ומתחיל לאכול אותן :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביה
אורנה עטאר16/06/2010אביה שלום,
אז קודם כל אנחנו צריכות לעבוד על שכיבה טובה על הבטן. בלי בכי. בלי להוריד ראש מהר. עם השענות על המרפקים.
אני ממליצה לתרגל איתו תרגיל שנקרא שיפור שכיבה על הבטן - תוכלי למצוא אותו כאן בפורום.
תרגלי אותו כמה פעמים ביום.
שכיבה על הבטן היא אבן היסוד של כל שלבי ההתפתחות הבאים ולכן עכשיו הזמן לתרגל איתו זאת בכדי ששלבי ההתפתחות הבאים לא ישתבשו או ידולגו.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)