מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולםאוהב15/06/2010
יש לי 2 שאלות ואשמח אם תענו לי עליהן.
יש לי תינוקת מדהימה בת 3 חודשים,בגיל חודשיים התהפכה מהבטן אל הגב,היא מאוד יציבה ומרימה יפה את הראש.עכשיו אני מניחה אותה על הצד כדי לעודד אותה להתהפך על הבטן,הבעיה שזה לא נוח לה והיא מתחילה לבכות..מה אפשר לעשות?
שאלה נוספת,עד לא מזמן הבייבי שלי הייתה נוחה בידיים אחרות (מלבד אבא אמא שלה) ובבתים שהיא לא מכירה.היום היא בוכה ולא רגועה,לפעמים היא נרגעת בידינו ומחייכת לאחרים ולפעמים היא בוכה ולא רגועה עד שאנחנו חוזרים הביתה,ובאופן מפליא היא נרגעת,מחייכת,מדברת בדרכה,משחקת ונוחה כמו שהיא כשהיא נמצאת בביתה.
מה עושים במצב הזה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליהי
דבי גרוס דולב15/06/2010הי ליהי
כדי לעודד שכיבה על הצד, שאכן חשובה, יש להשכיב את התינוקת על הצד כך שרגל ויד עליונות יפנו לרצפה ויתקרבו אחת לשנייה, לאחוז שם ביד אחת שלכם ובעזרת היד השנייה לתת מגע עמוק של טפיחות על החלק העליון שלהגוף הפונה כלפי מעלה. כמו כן בתנוחה זאת להניח יד אחת על הכתף ושנייה על האגן ולתת נענועים קלים.
יש תינוקות במתחילים, בגיל זה, לגלות חרדת זרים וקושי בהתמודדות עם מצבים חדשים.חשוב להמשיך לחשוף את התינוקת למצבים אלה ולידיים אחרות אבל חשוב גם להתחשב בקושי שלה.
ללכת למקומות שדורשים התמודדות אבל לקחת לידיים ולחבק כשצריך. לתת לאנשים אחרים לקחת אותה לידיים אבל מייד להחזיר כשמתחילה לבכות. תופעות אלה הולכות ונרגעות עם הזמן.
בברכה
דבי גורס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)

(1).jpg)