תינוק לא מתהפך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק לא מתהפך.
    שני
    27/06/2010

היי

בני בן 7.5 חודשים וכמעט ואינו מתהפך. אציין כי הוא תאום, נולד בשבוע 37+3 ימים במשקל 2.460.

הוא התהפך פעמים ספורות בגיל .3.5 חודשים מבטן לגב והפסיק. מאז התהפך פעמיים ספורות המבטן לגב ומהגב לבטן החל לאחרונה עם עזרה שלנו, גם כן פעמיים ספורות בלבד.
    הוא מקבל פיזוטורפיה פעם בשבוע ואנו גם עובדים איתו הרבה בבית אך לתחושתינו אנחנו מפספסים משהו שכן ההתקדמות היא מאוד איטית והוא כמעט ולא יוזם התהפכויות בעצמו. לפעמיים נדמה כי הוא עושה הכל על מנת לא להתהפך. בחלק מהפעמים הוא ממש מתנגד לכך ,גופו אינו רפוי והוא נוקשה.
    האורטופד לא ראה כל בעיה, למעט נטיית צוואר ימינה אשר הסתדרה וכך גם הפיזטפרסיטית בקופ"ח לא התרגשה מהעניין ואמרה כי זה פשוט עניין של עבודה וסבלנות. מה שכן,היא גם הסכימה איתי כי לפעמיים הילד פשוט מתנגד להתהפך. משקלו כיום 7.800, הוא לא אכלן גדול ולעיתים הוא נראה קצת חלש..
    האם יכול להיות שחסר לו ברזל? אשמח מאוד לעצתכם בעניין שכן, אני לא רוצה שייוצר כדור שלג, ובגלל האיחור בהתהפכות תאחר גם הזחילה וכו..
    נציין כי אחיו מהתהפך ןמתגלגל כל הזמן.

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא מתהפך.

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    28/06/2010

הי שני
    באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה. מדברייך ומתוך כך שבנךכבר בן 7.5 חודשים אני מתרשמת שיש קושי מסוים שמונע מבנך להתהפך- האיטיות, הנוקשות ונטיית הראש.תינוק שאינו מממש את השלבים ההתפתחותיים אינו עושה זאת מפני שהוא לא רוצה אלא מפני שהוא מתקשה. לכל דרך טיפול יש את ההסתכלות שלה, יתכן והפזיוטרפיה אינה מספיקה כמענה לבנך ואני מזמינה אותך בחום לנסות גם את השיטה לפיה אני עובדת,דרך האבחון שונה והתרגילים שונים גם הם.אני דווקא כן חושבת שיש לתת את הדעת באופן רציני ומעמיק לסוג כזה של עיכוב וקושי שכן פעמים רבות אם הדבר אינו מטופל הוא הדבר עלול להופיע בשלבים אחרים של ההתפתחות ולהקשות. אבל אנא אל תדאגי שכן בעיות אלה שכיחות ופתירות, צריך לתרגל הרבה בבית ותוצאות יגיעו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו