מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב התפתחותייפעת29/06/2010
היי,
ביתי בת 9 חודשים.מתוקה אמיתית,חייכנית ותקשורתית מאוד.
היא החלה להתהפך באופן מלא בגיל שישה וחצי חודשים.מסתובבת ציר בחופשיות ולשני הכיוונים.
זוחלת גחון בחופשיות מזה חודש.מגיבה לקריאות וערנית.
היא יושבת לבד אבל לא מתיישבת.עדיין לא עושה נסיונות של עמידה על שש.כאשר מעמידים אותה היא תומכת עם הרגליים אותם לא עומדת באופן יציב.
לא מוחאת כפיים ולא עושה שלום.
בבדיקה התפתחותית אצל הרופאה היא הפנתה אותנו לפיזיותרפיה.אין לי איזו שהיא התנגדות עקרונית לנושא אולם הילדה נראת לי ממש בסדר.כולנו במשפחה (אחיינים אחים וגם אנחנו-ההורים)היינו מעט איטיים והדבקנו את הקצב בשלב מסויים.
לא בא לי להתחיל להתעסק עם הנושא ברמה טיפולית....בא לי לתת לה להיות.....
ברצוני לשמוע את חוות דעתך.האם מדובר העיכוב התפתחותי משמעותי?האם כדאי לדעתך לגשת כבר לפיזיותרפיה או ניתן להמתין ולראות....ממתינה לתשובתך,ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
דבי גרוס דולב29/06/2010הי יפעת
באופן כללי עד גיל 10 חודשים נרצה לראות זחילת והתיישבות עצמאית. עלי לציין שהושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו מאוד לא מומלצת ויכולה להוות מכשול בזחילה, יכולה לגרום לשיבושים בהתפתחות ולדילוג על שלבים, מעבר לזה שהיא גורמת לזקיפה גדולה בגב, דבר שמקשה על זחילת 6. כמוכן רצוי לא להעמיד.
אני ממליצה לחכות עוד כחודש ובזמן זה לנסות להמנע ככל הניתן מהושבה. אם תוך חודש לא יתחילו סימנים לעלייה על 6כן יהיה כדאי לשקות אבחון (אני כמובן ממליצה בחום על ליווי התפתחותי לתינוקות) כדי לעזור לתינוקת לממש את שהיא אמורה לממש וכדי למנוע קשיים עתידיים בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד היתפתחות
ענת מיטב01/07/2010היי יפעת
כאמא לארבעה, גננת מוסמכת ומטפלת במים אני יכולה קודם כל להרגיע אותך. כל אחד מתפתח בקצב שלו. יש מקדימים ויש מאחרים כמו בכל תחום בחיים. מניסיוני בתחום הגיל הרך אני יכולה להמליץ לך לנסות לקחת אותה לחוג בו הפעילות המוטורית רבה. דרך הפעילות היא נהינת ומיתחזקת מוטורית. אי. במים למשל קל יותר להיתנסות (מישקל סגולי נמוך) ובעזרת המים מערכת השרירים מיתחזקת (התינגודת לכל תנועה גדולה יותר .) אני מאמינה שאם תבלי איתה בחוג מוטורי מכל סוג שהוא שתיכן תרוויחו זמן איכות והתקדמות בתחום המוטורי.
בהצלחה,
ענת מיטב
מטפלת מוסמכת במים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)