בת חצי שנה לא מתהפכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חצי שנה לא מתהפכת
    חן
    04/07/2010

שלום. בתי בת חצי שנה ילדה חייכנית ופעילה שהיא על הגב ניא מושיטה ידיים לצעצועים ומעבירה אותם מיד ליד, עשיתי לה מיליון תרגילים של התהפכות והיא נמצאת על הבטן יפה מושיטה ידיים לצעצועים ותופסת אותם ומשחקת איתם שהיא מתעייפת היא מניחה ראש לאחד הצדדים (לרוב לצד ימין) ונחה לפעמים אפילו נרדמת. מה שכן היא אינה מתהפכת, אני מתחילה קצת לדאוג בקשר להתפתחות כי אמרו לי שבגיל הזה אמורים כבר להתהפך ואפילו להתחיל לזחול. שהיא נמצאת על הגב היא תופסת את רגלה הימנית בידה הימנית ומסתובבת לצד ימין לפעמים עושה זאת גם לצד שני, אך משם היא חוזרת לגב. אני שמה אותה המון על הבטן עם גירויים מסביב ובצדדים אך כלום לא עוזר. מה לעשות עוד? האם אני עושה משהו לא נכון?
    תודה.
    חן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה לחן

דבי גרוס דולב
    04/07/2010

הי חן
    אין לי אפשרות לדעת האם את עושה משהו לא נכון
    (סביר להניח שלא) או מה הגורם המעכב את ביתך אבל נכון הדבר שבגיל זה כבר נרצה לראות התהפכויות לשני הצדדים או לפחות לצד אחד. על אף העובדה שאת מתרגלת עם ביתך, יתכן ויש שיבוש קטן במערכת שמעכב את ההתהפכויות ודורש התייחסות ספציפית. בד"כ מדובר בקושי קטן שעם תרגול הוא משתפר אבל לא ניתן לדעת את מקורו ללא היכרות.
    לאור כל הנ"ל כדאי לדעתי לשקול אבחון בו תלמדי מה מפריע לביתך להמשיך בהתפתחותה המוטורית וכיצד לעזור לה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו