התפתחות 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות 3 חודשים
    יעל
    06/07/2010

שלום,
    ביתי בת 3 חודשים ושבוע ואני לא בטוחה שאני "עוזרת" לה מספיק או בדרך הנכונה על מנת לעבור שלבי התפתחות... אשמח לעזרתכן.
    כהקדמה חשוב לציין שמגיל חודש וחצי בערך היא ישנה רק על הבטן עם בייבי סנס (ויסלח לי משרד הבריאות - זו הדרך היחידה שבה היא הצליחה לישון בלי להתפתל מכאבי בטן) ואני חוששת שאולי זה "משבש" לה כל מיני דברים, למשל:
    1. בשכיבה על הגב או חצי ישיבה בטרמפולינה היא כבר תופסת צעצועים תלויים ומכניסה אותם לפה , אבל בשכיבה על הבטן לא מנסה אפילו להושיט יד לצעצוע שמונח לפניה...
    2. כשהיא שוכבת על הבטן בזמן עירות היא אומנם מרימה ראש וקצת חזה (בלי יישור מרפקים) אבל לא עושה שום סימן שבא לה לנסות להתהפך...
    3. בשכיבה על הבטן אני לא מצליחה לגרום לה להשאיר מרפקים בקו הכתפיים -- היא ישר מיישרת את הידיים לצדדים וממשיכה משם... נראה לי שזה מפריע לה לנסות התרוממות משמעותית יותר, בעיקר עם החזה, וכמובן גם להתהפך
    ועניין אחרון -- האם תנוחה של חצי ישיבה בטרמפולינה/ עגלה עלולה להזיק לה? במיוחד בעגלה היא ממש מסרבת לשכב ונרגעת קצת רק כשהיא יכולה "לראות עולם" בחצי ישיבה... מצד שני בתנוחה הזאת (גם על הברכיים שלי) היא כל הזמן מנסה להתקפל לתנוחת ישיבה, בשלב זה עם הראש בעיקר.
    אשמח לחוות דעתכן ואולי טיפים, תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ללילי

דבי גרוס דולב
    07/07/2010

הי לילי
    1.שינה על הבטן בהחלט לא יכולה לשבש את ההתפתחות המוטורית אלא רק להועיל ולכןאין סיבה לחשש. זה בסדר שבגיל 3חודשים התינוק אינו משחרר עדיין את ידיו מהרצפה על מנת להושיט יד לחפץ.
    2. התהפכויות מתחילותבממוצעבגיל 4-5 חודשים כך שביתך ממש לא נמצאת בעיכוב. זה גם לא הזמן ליישר מרפקים אלא להתחיל לשכב על הבטן תוך התענות על המרפקים.
    3.זה נכון שכשהמרפקים לא נמצאים ברוחב הכתפיים קשה יותר לתינוק להרים את הרש ואת בית החזה. כדי לתרגל הבאת ידיים לקו האמצע כדאי להרבות ולהשכיב את התינוק על צדדיו תוך הבאת הידיים פנימה . השכיבה על הצד מקרבת את הידיים לקו האמצע ומעגלת את הכתפיים.
    4. חצי ישיבה ושימוש רב בטרמפולינה מעודדת נסיונות התיישבות דרך שרירי הבטן ועל כן איננה בריאה ועלולה לשבש תהליכים בהתפתחות המוטורית של התינוק. בנוסף, תנוחות אלה יוצרים מתח רב בשרירי הבטן והצוואר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו