עמידה לפני ישיבה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידה לפני ישיבה...
    דיאנה
    06/11/2007

שלום,

בתי בת 9.5 חודשים. לא יושבת עדיין. נימצאת לרוב בתנוחה לצד (כמו תנוחת השיזוף... חה) אך נימצאת כבר הרבה זמן כך ללא התקדמות...
    מה שכן, לאחרונה החלה להעמד ולהיתמך בשלבים של הלול/מיטה... גם רוצה כבר להיתמך על השולחן/ספה... אבל זה גבוה בשבילה.
    שאלתי היא, האם יכול להיות שהיא דילגה פה על שלה הישיבה והאם זה בסדר שהיא עומדת עוד לפני שישבה.
    מה אפשר לעשות. אני עושה איתה תרגילים על כדור פיזיו אבל אין התקדמות כלל.
    אמרו לי לא לתת לה להעמד, אלא לדכא את זה בנתיים... האם זה נכון?!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידה לפני ישיבה...

הוספת תגובה

• תגובה לדיאנה

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

שלום דיאנה
    אכן, בהתפתחות מוטורית תקינה לא כדאי לדלג על השלבים ובטח שלא על שלב הזחילה, ציינת שביתך עומדת לדלג על ישיבה אבל לא ציינת אם היא זוחלת ואני מניחה שלא.
    פעמים רבות תינוקות נעמדים לפני התישבות וזחילה עכב מתח יתר בגב שמקשה על התעגלותו אבל "מושך" אותם למעלה וגורם להם להיעמד לפני הזמן. זו רק הערכה כי אני לא יכולה לדעת בבטחון בלי איבחון.
    בואי נעשה ניסוי קטן השכיבי את ביתך על הגב ונסי להביא את רגליה לכיוון הראש, האם היא עושה זאת בקלות או מתנגדת? האם בעת שכיבה על הבטן היא מרבה לעשות אווירון?
    נסי לגעת באזור הגב והשכמות, האם הם מרגישים לך נוקשים? שריריים?
    עני על שאלותי ואתייחס שוב בהמשך.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא זוחלת זחילת גחון...

דיאנה
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

דיאנה
    07/11/2007

שלום,
    המשך לתגובתך ושאלותיך,

ניסיתי את הרמת הרגליים לכיוון הראש והיא עושה את זה בסדר בלי שום בעיה ועם חיוך..
    והיא לא עושה אווירון היא זוחלת זחילת גחון יד ורגל נגדית לסירוגין (זחילת קומנדו) ומאוד מאוד מאוד מהר יש לציין.
    אז מה אני יכולה לעשות כדי לחזק לך את איזור הישבן אגן שתרצה לשבת. אני מבינה שאפשר לעשות זאת רק אם תהיה על שש. ואם היא על גחון אז לא?!...
    תוד'ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דיאנה

דבי גרוס דולב
    07/11/2007

הי דיאנה
    זה פרט שהיה חסר לי, עניין זחילת הגחון.
    עכשיו אני יכולה להניח שהעיכוב בהתרוממות עלול לנבוע מטונוס מעט נמוך. אחד הסממנים לטונוס נמוך הוא הישארות ממושכת בזחילת גחון. אם זהו המצב צריך לעבוד על חיזוק טונוס שרירים ועלייה על 6 ולא חיזוק האגן.
    אני מסייגת את דברי כי אינני מכירה את ביתך. באתר זה תמצאי מאמר על זיהוי וטיפול בטונוס שרירים נמוך. תראי אם את מוצאת שם סימנים מוכרים ואם עדיין יהיו לך שאלות את מוזמנת לחזור אלינו.
    בהצלחה, דבי
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו