תינוק בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחצי
    אמא
    16/04/2007

שלום
    יש לי תינוק בן שנה וחצי והוא עדיין לא יודע לאכול בכפית ולשתות מכוס מבלי שישפך , אני כל הזמן נותת לו להתנסות לשתות בכוס ולאכול לבד בכפית והרבה פעמים הוא מעדיף עדיין לאכול בידיים למרות שלפעמים הולך טוב עם הכפית אבל עדיין קשה לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    16/04/2007

ערב טוב,

אני ממליץ לך דווקא לנסות וללכת עם התינוק, תני לו לאכול עם הידיים אך תנסי לתת לו חתיכות קטנות כך שהוא יצטרך להרים אותם בצורת צבט. אפשרויות נוספות הם משחקים עם אטבים, השלכות, תפיסת אוביקטים קטנים כמו חתיכות נייר, שרוכים, השחלות, כל מה שקשור למוטוריקה עדינה.
    ובכלל, זה לא נורא אם הוא עוד מתקשה אבל מצליח, זה בסדר כל עוד יש מגמת שיפור.
    בתאבון :)....
    עידן דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתגובתך

אמא
    17/04/2007

שכחתי לציין שהמוטוריקה של בני מצויינת לגילו.
    הוא משחק עם כל הדברים שהצעת ואף בונה פאזלים מתקדמים לגילו של גיל שנתיים וחצי ומעלה (פאזל בעל 10 חלקים מעץ המרכיב דמות אחת) וגם הוא משחיל גפרורים וחרוזים ומאוד אוהב לפרק להרכיב ולסובב ודווקא בתחום הזה הוא מאוד מפותח לגילו ואני מעודדת אותו בתחום, ייתכן ופשוט נוח לו יותר לאכול ביד (האמת שלפעמים זה דווקא יותר כיף)
    ייתכן וילדים במעון בו הוא שוהה גם לא אוכלים בכפית ויכול להיות שהוא מחקה אותם, אז החלטתי לתת לזמן לעשות את שלו, ובכל פעם שהוא אוכל אני מציעה לו כפית והוא יחליט מה נוח לו, כאשר הוא אוכל מעדן הוא משתמש בכפית כי אי אפשר לאכול מעדן ביד והוא יחסית מסתדר לא רע.
    אני מודה לך על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    17/04/2007

רעיון מעולה. האמת בינינו, חווית האוכל יותר כיפית עם הידיים
    אם באמת המוטוריקה שלו טובה כפי ציינת
    אז שמי שעוונית מתחת לכסא אוכל ויאללה בלאגן :)
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדהים

אמא
    18/04/2007

מדהים איך קלעת בול, אני באמת שמה שעוונית מתחת לכסא
    רב תודות לך על התשובה המהירה, על הרגישות והאיכפתיות.
    עלה והצליח.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    18/04/2007

תודה תודה ואת מוזמנת להמשיך ולבקר בפורום הדנד"ש שלנו
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו