בן שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שבעה חודשים
    עדי
    16/07/2010

שלום,
    בני בן שבעה חודשים והוא מתהפך מהבטן לגב ולהיפך.
    הוא מרים את הטוסיק שלו עם הרגליים כלפי מעלה, כמו בהתחלת זחילה/ עמידה על שש, אך אינו זוחל.

נראה לי כי יש לו כוח ברגליים להתחלת זחילה (הוא מרים את גופו מעלה הרבה פעמים, למשל כשנשען עלינו עם פלג גופו העליון), אך הידיים שלו (וייתכן שגם רצועת הכתפיים) אינן חזקות מספיק לשם זחילה.
    עוד יש לציין, כי הרבה פעמים תנוחת כפות הידיים שלו על הרצפה אינה אידיאלית- או שאצבעותיו קפוצות באגרוף או שפרק כף היד שלו מסובב (כמו כלב ים), אך הוא מסוגל לפתוח את כף היד- במיוחד כשדופק עם היד על הרצפה. האם עליי לשנות את תנוחת כף היד שלו?.

כיצד אני יכולה לעזור לו להתקדם עם נושא הזחילה והאם תנוחת כפות הידיים שלו בעייתית וכיצד ניתן לעזור לו?.

תודה,
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שבעה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

אורנה עטאר
    17/07/2010

עדי שלום,
    אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים ולכן בנך אינו בעיכוב.
    ייתכן והידיים חלשות אך את זאת לא ניתן לדעת ללא אבחון.
    לגבי מנח כפות הידיים ומצבם - בגילו אני הייתי רוצה לראות שהוא נמצא יותר ויותר זמן עם כף יד פתוחה. חשוב שהוא ישהה על הבטן וישחק עם צעצועים ותראי שהוא פותח את הידיים, מעביר צעצועים בין הידיים. תגישי לו כל פעם ליד אחרת שיעביר משקל בין הידיים.
    לגבי מנח כף יד אחת - אני לא מאמינה בתיקון נקודתי אלא בזיהוי המקור לכך שהיד פונה פנימה ועבודה על הסיבה לכך. מאחר ואני לא אבחנתי אותו אני ממליצה לך לתרגל איתו כמה דברים:
    1. כאת נושאת אותו הקפידי שהידיים יהיו מורמת מעלה לכיוון הכתף שלך.
    2. כשהוא ישן שהידיים יהיו לצידי הראש ולא לצידי הגוף.
    3. שימי אותו על כדור פיזיו על הבטן והניעי אותו קדימה ואחורה. כשהוא נע קדימה אנו רוצים לראות שהוא זוקף את עצמו וכופף את עצמו בהנעה אחורנית.
    4. על הכדו הציעי לו גירויים במרכז הגוף כך שיסובב את היד ויתפוס את הגירוי.

תעדכני אותי איך הולך.
    בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    18/07/2010

המון תודה...
    אני אעדכן אותך...
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו