בת שנה לא מתיישבת/זוחלת/נעמדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה לא מתיישבת/זוחלת/נעמדת
    מאיוש
    21/07/2010

שלום
    בתי ילדה מקסימה בת שנה, והתפתחותה המוטורית מאוד מדאיגה אותי.
    היא התחילה להתהפך כמו שצריך רק ב8-9 חודשים. "זוחלת" על הגב בעזרת הרגליים, מתקדמת בגילגולים, יושבת מאוד יציב כשמושיבים (מסתובבת על הציר על הטוסיק, מזיזה את הגוף לכל הצדדים מבלי לאבד שיווי משקל), אבל לא מתיישבת לבד, לא זוחלת גחון או שש (גם לא נעמדת על שש), וכמובן לא נעמדת.
    עד עכשיו רופא הילדים וטיפת חלב אמרו שזה לא עיכוב רציני ולתת לה להתפתח בקצב שלה, ורק עכשיו מודים שיש עיכוב אבל עדיין לא מפנים לשום טיפול (רק הפניה לנוירולוג שאני לא מבינה איך קשור).
    אני ממש מיואשת ומרגישה חסרת אונים, רוצה לקחת פיזיוטרפיסטית או מדריכה להתפתחות תינוקות אבל אני גרה באריאל ולא מוצאת כלום בסביבה (אני מחפשת בשעות הערב ועדיף בבית שלי).
    בבקשה עצתכם, מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?
    תודה
    אמא מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למאיוש

דבי גרוס דולב
    21/07/2010

הי מאיוש
    העיכוב בהתפתחותה של ביתך היה צריך להיות מאובחן ומטופל הרבה קודם. בגיל זה אנו מצפים לראות זחילה, התישבות,עמידה וסימני הליכה לפחות. אני ממליצה על התיחסות ספציפית ותרגול אינטנסיבי.אני ,באופן, אישי ,כן מגיעה לאזורים אלה, אשמח לעמוד לרשותך.
    הטיפול חשוב מאוד גם כדי להדביק את הפער ההתפתחותי וגם כדי למנוע בעיות בהמשך,אנא עשי הכל על מנת לקדם זאת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו