בת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9 חודשים
    אלינה
    24/07/2010

שלום רב,
    בתי בת 9 חודשים, נולדה בניתוח קיסרי. במהלך הריון היה ריבוי מי שפיר. עדיין אינה זוחלת ולא נעמדת על הברכיים. כאשר אני מעמידה אותה על הברכיים עם תמיכה שלי היא בוכה. לא מתיישבת משכיבה בעגלה אני משיבה אותה והיא יושבת לבד.
    שלחו אותנו לפיזיאוטרפיה שם אמרו כי הינה ויש לעשות מס' תרגילים בבית. אנחנו עובדים איתה אבל אני לא רואה שום התקדמות.
    מבחינה מוטורית היא לוחצת על לחצנים, מזהה בינינו לבין הזרים.
    האם עלינו לבצע בדיקות נוספות או מה בכלל לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאלינה

אורנה עטאר
    24/07/2010

אלינה שלום,
    לא ברור מדברייך מה אמרו בפיזיוטרפיה?
    אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים. לא סיפרת מה היא כן עושה? האם שוכבת על הבטן? מסתובבת סביב ציר?
    לא רצוי להושיב או להעמיד תינוק בטרם הגיע לכך בכוחות עצמו ולכן אני ממליצה לך לא לעשות זאת כי זה יכול לעכב את מימוש שלבי ההתפתחות הבאים וכן לגרום לנזק לעמוד השדרה.

אנו עובדים בשיטה שנקראת "צעד ראשון" ששונה מפיזיוטרפיה. את מוזמנת לקרוא על השיטה באינטרנט.

מדברייך אני לא יכולה לומר אם היא בעיכוב. אני כן הייתי רוצה לראות שהיא מנסה לזחול ולהתיישב בגיל זה.
    אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" בכדי לסייע לכם לעבור את שלבי ההתפתחות הבאים.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלינה

דבי גרוס דולב
    24/07/2010

הי אלינה
    אינני יודעת מה האבחנה שניתנה לכם בפזיותרפיה אבל יש סיכוי סביר שדרך מדריכה להתפתחות תינוקות הייתם מקבלים אבחנה מעט שונה והמלצות אחרות לתרגילים מפני שהשיטה שלפיה אנו עובדות שונה מזו של הפזיותרפיה הן באבחון והן בתרגול.
    אין צורך להעמיד את התינוקת על ברכיה, ישנם שלבים מוקדמים יותר והכרחיים שעליה לעשות לפני עמידה על ברכיים כגון עלייה על 6, זחילה והתיישבות, קפיצה קדימה לשלבים מתקדמים יותר אינה הכרחית ואף עלולה לשבש את ההתפתחות.
    אני ממליצה לשקול גם אבחון אחר ולראות האם לתרגילים אלה תהיה השפעה טובה יותר, אני מאמינה שכן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו