מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חודשיםאלינה24/07/2010
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים, נולדה בניתוח קיסרי. במהלך הריון היה ריבוי מי שפיר. עדיין אינה זוחלת ולא נעמדת על הברכיים. כאשר אני מעמידה אותה על הברכיים עם תמיכה שלי היא בוכה. לא מתיישבת משכיבה בעגלה אני משיבה אותה והיא יושבת לבד.
שלחו אותנו לפיזיאוטרפיה שם אמרו כי הינה ויש לעשות מס' תרגילים בבית. אנחנו עובדים איתה אבל אני לא רואה שום התקדמות.
מבחינה מוטורית היא לוחצת על לחצנים, מזהה בינינו לבין הזרים.
האם עלינו לבצע בדיקות נוספות או מה בכלל לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלינה
אורנה עטאר24/07/2010אלינה שלום,
לא ברור מדברייך מה אמרו בפיזיוטרפיה?
אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים. לא סיפרת מה היא כן עושה? האם שוכבת על הבטן? מסתובבת סביב ציר?
לא רצוי להושיב או להעמיד תינוק בטרם הגיע לכך בכוחות עצמו ולכן אני ממליצה לך לא לעשות זאת כי זה יכול לעכב את מימוש שלבי ההתפתחות הבאים וכן לגרום לנזק לעמוד השדרה.
אנו עובדים בשיטה שנקראת "צעד ראשון" ששונה מפיזיוטרפיה. את מוזמנת לקרוא על השיטה באינטרנט.
מדברייך אני לא יכולה לומר אם היא בעיכוב. אני כן הייתי רוצה לראות שהיא מנסה לזחול ולהתיישב בגיל זה.
אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" בכדי לסייע לכם לעבור את שלבי ההתפתחות הבאים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלינה
דבי גרוס דולב24/07/2010הי אלינה
אינני יודעת מה האבחנה שניתנה לכם בפזיותרפיה אבל יש סיכוי סביר שדרך מדריכה להתפתחות תינוקות הייתם מקבלים אבחנה מעט שונה והמלצות אחרות לתרגילים מפני שהשיטה שלפיה אנו עובדות שונה מזו של הפזיותרפיה הן באבחון והן בתרגול.
אין צורך להעמיד את התינוקת על ברכיה, ישנם שלבים מוקדמים יותר והכרחיים שעליה לעשות לפני עמידה על ברכיים כגון עלייה על 6, זחילה והתיישבות, קפיצה קדימה לשלבים מתקדמים יותר אינה הכרחית ואף עלולה לשבש את ההתפתחות.
אני ממליצה לשקול גם אבחון אחר ולראות האם לתרגילים אלה תהיה השפעה טובה יותר, אני מאמינה שכן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)