שאלה לגבי זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי זחילה
    גלי
    02/08/2010

בני בן חמישה וחצי חודשים כבר שלושה שבועות עולה על הברכיים לעמידת שש, ועל מנת להתקדם זורק את עצמו קדימה. אציין שכפות הידיים שלו אינן פתוחות כאשר הוא במצב הזה. לפני מספר ימים החל לקפל את הרגל כאילו על מנת להתיישב. אך כיוון שהידיים שלו לא מספיק חזקות הוא לא מצליח, וזו גם לדעתי הסיבה שבגללה הוא לא זוחל "כמו שצריך".

ניסיתי לפתוח לו בכוח את כפות הידיים, ולתת לו ללטף את הפנים שלי, אך עדיין מקפל את האצבעות בחוזקה, האם נורמלי?

האם יש תרגילים שאוכל לעשות איתו על מנת להקנות לו זחילה נכונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לטל

אורנה עטאר
    04/08/2010

טל שלום,
    בנך מגלה את יכולת ההתקדמות בעצמו וזה נהדר. מאחר ויש לו עוד זמן זה מצויין לתת לו להתנסות ולגלות לבד איך מתקדמים.
    לגבי כפות הידיים הסגורות - אין מה לפתוח אותן בכח. מדובר ברפלקס אחיזה שאני הייתי רוצה שבגילו הוא יפתח יותר את היד.
    בכדי שהוא יפתח יותר את הידיים את מוזמנת לתת לו לחוות תנועה במרחב - בהתחלה תנועה קרובה לגוף - תראי שהוא לא נבהל מכך ובהדרגתיות תנועה יותר רחוקה מהגוף. לשנות את מיקום הראש במרחב. לרקוד איתו.
    האם הוא פותח את הידיים להושטת יד לחפץ - תרגלי זאת על הבטן ועל הגב.

תעדכני אותי איך הולך.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו