מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "נעמד" בגיל 5 חודשיםשרית14/08/2010
הזאטוט המתוק שלי שבוע הבא בן 5 חודשים. מתחיל להתהפך מהגב לבטן. ומהבטן לגב עוד שניה, נראה לי...
הבעיה היא שהוא כל הזמן רוצה להיות ב"עמידה". אני יודעת שזה לא בריא. קראתי ואני מבינה את ההשלכות לכך. אבל....אותו זה לא ממש מעניין. הוא ממש נעמד עלי במין טיפוס כזה, מושך את עצמו כלפי מעלה. גם בישיבה הוא מנסה "לראות את העולם".
חשוב לציין שאני לא משתמשת בעגלה, וכל יציאה מהבית היא במנשא, בו הוא "עומד" עם הגב אלי ורואה את העולם מגובה של בוגר.....נראה לי שהוא פשוט רגיל לתנוחה הזו ולא מבין למה בבית הוא צריך לשכב.
רוב היום אני מצליחה שיהיה ב 180 בשכיבה גם על הגב וגם על הבטן....אבל, זה ממש במאבק איתו.....הוא מבחינתו כבר יכול לרוץ לגן....זה שהגוף שלו לא בשל זו תקלה שצריך לפתור:)
אשמח לעצות ולדעה מקצועית נוספת
תודה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב15/08/2010הי שרית
הרצון להתרומם לעמידה בגיל צעיר מידי קורה פעמים רבות בשל זקיפה גדולה מידי בגב שגורמת לתינוק להיעמד אבל לפעמים מקשה על עלייה על 6. הערכתך שהסיבה לכך היא נשיאה במנשא עם הפנים קדימה יכולה להיות נכונה רק אם כך נשאת את בנך כך כבר מימיו הראשונים. נשיאה כזו מגיל לידה יכולה לגרום לזקיפת יתר ומפה הרצון להיעמד. אבל כל אלה רק הערכות.
צריך להבין באמת את מקור הרצון לעמידה כדי לדעת איך למנוע זאת, בנתיים כדאי למנוע אבל לא במחיר ל תסכול.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)