לא אוהב שכב על הבטן-דואגת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהב שכב על הבטן-דואגת...
    מעיין
    15/08/2010

שלום,

בני בן חודשיים וחצי לא סבל לשכב על הבטן עד שהרגלתי אותו אך הוא לא מתלונן רק בעת שינה על הבטן. (כמובן רק בהשגחה).
    כשאני מנסה לתרגל איתו הרמת ראש בעת שכיבה על הבטן הוא מתלונן ובוכה ולא מרים הרבה את הראש אז אני מפסיקה מרחמים עליו...
    עלי לציין שהוא מרים נפלא את הראש כשהוא על היידים לגרעפס כבר מגיל שבועיים מחזיק את הראש יפה מאוד.
    אני שמה לו צעצועים כדי שיסתכל כשמרים את הראש, ציורים אדום-לבן-שחור תוך כדי שימת היד על הטוסיק כי נאמר לי שנותן לו תחושת ביטחון , שרה לו מדברת איתו, אך הוא מתלונן מאוד ולא מרים טוב את הראש.

דבר נוסף- הוא לא מסתכל לצד שמאל אם מסתכל- רק לכמה שניות ומחזיר לימין
    הראש שלו מצד ימין שטוח משאר הראש ויש לו צורה מוזרה כתוצאה מכך
    לקחתי אותו לאורתופד ילדים אכן יש חשש לצוואר תפוס מצד שמאל. יש לי תור יום ג לאולטרסאונד צווארי.
    אך האם צורת הראש תסתדר לאחר מכן או שיש סיבה לדאגה? מה עושים עם זה לאחר מכן?

האם יכול להיות שלא מרים את הראש כוון ששריר בצוואר תפוס? הרי שהוא עלי לגרעפס מרים יפה את הראש..

עלי לציין שהוא מאוד גדול לגילו באחוזון מעל 90 בגובה במשקל מעל 6 ק"ג

אשמח לתשובה...דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למעיין

אורנה עטאר
    15/08/2010

מעיין שלום,
    את מתארת כאן קושי לשכב על הבטן והעדפת צד (טורטיקוליס) לצד אחד.

לגבי השכיבה על הבטן - תמצאי בפורום הזה תרגילים רבים לשיפור שכיבה על הבטן. פשוט רשמי את המילים האלו. תרגלי את התרגיל הזה כל יום כמה פעמים כהכנה לשכיבה על הבטן.
    תינוק שלא רגיל לשכב על הבטן - קשה לו - קושי פיזי - בגלל מתח בשרירי הבטן ובית החזה ולכן יש להוריד את המתח הזה לפני השכבה על הבטןן וכך לשפרה. כל יום תשכיבי אותו עוד דקה-שתי דקות על הבטן ותראי שככל שתתרגלי את זה השכיבה על הבטן תשתפר.
    אל תוותרי - כי שכיבה על הבטן היא הכרחית למימוש כל שלבי ההתפתחות. הרמת ראש טובה נבדקת על הבטן ולא במנחים אחרים.
    לגבי הקשר לשריר צווארי מקוצר - אין קשר להרמת הראש - הייתי רוצה לראות הרמת ראש - אולי לא סימטרית - אך כן הרמת ראש.

לגבי העדפת צד - כמובן שיש לטפל בכך בהקדם בכדי לא לקבע איזו א-סימטריה שמשפיעה על התפתחותו העתידית של בנך.
    במידה וימצאו שיש לו טורטיקוליס - יפנו אתכם לפיזיוטרפיה. הגישה שלנו (צעד ראשןו) שונה מהטיפול בפיזיוטרפיה ואני כבר אתן לך כמה תרגילים שתוכלי לעבוד איתו בנתיים.
    1. השכבה על הצד - את תזהי צד אחד שקשה לו לשכב עליו. התחילי מהצד הקל לו. שלבי מגע עמוק, טפיחות, הדהוד של קול בכדי שישאר כמה שיותר על הצדדים. מומלץ גם להשכיב בפוף על הצד. להרדים אותו על הצד. יש לראות כי בשכיבה על הצד הראש בהמשך הגב. הידיים באות קדימה.
    2. טיפול סימטרי - האכלה בשני הצדדים, לשאת אותו בשני צידי הגוף שלך וכו'.

תתחילי בתרגילים אלו ותעדכני אותי איך הולך.
    אני ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל תרגול נוסף ומעקב אחר ההתקדמות של בנך.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו